Facebook Toestaan Niet toestaan

Go-Ahead Kampen 1 - asv Dronten 1

Go-Ahead Kampen 1 - asv Dronten 1

VOORBESCHOUWING GO-AHEAD KAMPEN - ASV DRONTEN !!

Afgelopen zaterdag speelde Go-Ahead Kampen een bekerwedstrijd in Veessen tegen 4e klasser VEVO. De rood-gelen leken een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, want na zes minuten spelen stond het al 0-2 door een doelpunt van Wilbert Wessels en een eigen goal. Vlak voor rust scoorde VEVO uit het niets de 1-2. In de 2e helft was het Nico Veldman die fraai binnen schoot, 1-3. GAK maakte het zichzelf onnodig moeilijk doordat het VEVO terug in de wedstrijd liet komen, 2-3. Al met al een moeizame overwinning voor GAK.

Komende zaterdag komt ASV Dronten naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Patrick Posthuma is terug te vinden op de 5e plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. De Drontenaren werden vorig seizoen heel knap kampioen in de 2e klasse en zijn het seizoen in de 1e klasse E prima gestart. ASV Dronten beschikt over een kwalitatief sterke selectie met heel veel eigen opgeleide spelers. Clubtopscorer is Jordi Schols met twee doelpunten.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen acht seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en ASV Dronten:
- 16 maart 2019:
Go-Ahead Kampen - ASV Dronten, 0-2
2x Maxim van der Meer (ASV Dronten)

- 27 oktober 2018:
ASV Dronten – Go-Ahead Kampen, 0-3
Wilbert Wessels, Niek van Enk en Bram van Enk (Go-Ahead Kampen)

- 19 mei 2018:
ASV Dronten – Go-Ahead Kampen, 4-1
Tom Bruintjes (Go-Ahead Kampen) en 2x Kevin van der Vlag, 2x Vincent ter Burg (ASV Dronten)

- 10 februari 2018:
Go-Ahead Kampen – ASV Dronten, 2-1
Roy Visscher, Luuc Knul (Go-Ahead Kampen) en Rik Breemhaar (ASV Dronten)

- 14 september 2015:
Go-Ahead Kampen – ASV Dronten, 2-0
Nick Bakker, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen)

- 13 september 2014:
ASV Dronten – Go-Ahead Kampen, 5-1
Jeroen van der Meer 2x, Jodi de Boer, Ernesto Seymonson, Rik Breemhaar (ASV Dronten) en Arjan Wiegers (Go-Ahead Kampen)

- 26 maart 2011:
Go-Ahead Kampen – ASV Dronten, 1-0.
Eigen doelpunt Sander Claassen (Go-Ahead Kampen)

- 2 oktober 2010:
ASV Dronten – Go-Ahead Kampen, 1-3.
Jeffrey Klein 2x, Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en Jeremy de Graaf (ASV Dronten)

* WHC – KHC

Een mooie streekderby Go-Ahead Kampen - ASV Dronten. GAK zal na twee nederlagen op rij tegen DZOH en Achilles'12 maar één doelstelling hebben en dat is drie punten pakken om zo weer aansluiting te gaan vinden met de bovenste ploegen. Dat het spelniveau omhoog moet is duidelijk. ASV Dronten zal haar huid duur gaan verkopen, want de Drontenaren beschikken over een hecht team wat niet gemakkelijk te verslaan is. Aan de staf en spelers de taak om te laten zien wat ze in huis hebben en de supporters te trakteren op een mooie middag. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ''Middenwetering'' begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Maarten Spoon uit Enter. Ik verwacht een open pot voetbal met twee aanvallend ingestelde ploegen die beiden vol voor de overwinning gaan spelen. Tot zaterdag !!