10.000+ toeschouwers - Go-Ahead Kampen

10.000+ toeschouwers

10.000+ toeschouwers

Beslissingswedstrijd voor ruim 10.000 toeschouwers


In het seizoen 1967-1968 speelden de Kampenaren sterk, alleen W.H.C. verbleef steeds aan kop. Naarmate de competitie vorderde liepen de roodgelen iets in en bij de 19e wedstrijddag werd op sportpark Seveningen voor maar liefst 3.500 toeschouwers tegen W.H.C. gespeeld. De beste ploeg won en dat was Go-Ahead. Dick Gerrits scoorde de winnende treffer.

Tien minuten voor tijd werd het 2-1. Go-Ahead had zich grondig vorbereid op deze ontmoeting. Met de 'Marianne 4' van de heer Boonstra vertrok men over de IJssel naar Zwolle. Een unicum in het zaterdagvoetbal. Na overwinningen op Oranje Nassau en Blauw-Wit stond met na 22 wedstrijden samen met de Wezepers bovenaan.

Op 20 april 1968 werd op het toenmalige P.E.C. veld voor meer dan 10.000 toeschouwers de strijd in de 2e klasse D beslist in het voordeel van W.H.C.. Met 2-1 verloor Go-Ahead en velen zullen zich nog wel de winnende goal van Van Pijkeren kunnen herinneren. De verre uittrap van Gradus Kanis en het retourneren van de bal door Van Pijkeren.

Het elftal zag er als volgt uit:

Doel: Gradus Kanis
Achter: Roleof Nieuwenhuis, Jan van Keulen, Gerard Schinkel en Dries Polinder
Midden: Antond Zandbergen en Henk Kiel
Voor: Rudi Arendshorst, Dick Gerrits, Ab Kiel en Henk van Ginkel

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!