• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Ons sportpark

 • Adres
  Sportpark Middenwetering
  Buitenbroeksweg 2
  8265 PH Kampen
  Telefoon kantine 038-3315813
  Tel. Bestuurskamer 038-3319027

  LET OP:

  Reist u met Google Maps rij dan 1 straatje verder dan Google Maps aangeeft

 • Capaciteit
  Toeschouwerscapaciteit 5000 personen
  Tribune 400 zitplaatsen

  Kleedkamers
  Verdeeld over 2 gebouwen:
  8 kleedkamers voor de elftallen
  2 kleedkamers voor de scheidsrechters

 • Velden
  Het sportpark heeft in totaal 4 wedstrijdvelden. Het hoofdveld is kunstgras en de overige velden zijn natuurgras. Op één veld na hebben al deze wedstrijdvelden verlichting.

  Drie van de wedstrijdvelden worden ook gebruikt als trainingsvelden, waaronder het kunstgrasveld. Daarnaast hebben we nog één volwaardig en één kleiner trainingsveld, genaamd Oefenhoek. Alle trainingsvelden hebben verlichting.

 • Geschiedenis van de Go-Ahead accommodaties
  Het eerste terrein van Go-Ahead lag in 1925 op de zandberg bij de ‘Zeven Heuveltjes’ in de gemeente IJsselmuiden.
  Van 1936 tot 1946 pachtte men een stuk grasland van de heer Pelleboer aan de Plas in IJsselmuiden, wat naast het toenmalige terrein van K.H.C. lag. Dit terrein moest voor aanvang van een wedstrijd goed schoongemaakt worden, omdat de koeien erop hadden gelopen en er was geen waterleiding, zodat de spelers in een grote ketel zelf water uit Kampen mee moesten nemen. In hun vrije tijd bouwden ze ook zelf hun kleedkamers.

 • In de periode van 1946 tot 1948 heeft men gespeeld op een zogenaamd noodsportpark aan de Haatlanderweg in Kampen. Daarna is er van 1948 tot 1980 gespeeld op het sportpark Seveningen. In 1959 is dit sportpark helemaal vernieuwd. Op 1 maart 1969 werd een zelfgebouwd clubhuis in gebruik genomen. Dit clubhuis lag echter niet op het sportpark zelf, maar centraal in Kampen aan de Broederbroeksweg aan de singel.

 • Eind 1977 werd door de gemeenteraad van Kampen besloten om 3 voetbalvelden in de nieuwe wijk Cellesbroek-Middenwetering aan te leggen. In 1978 begon aannemingsmaatschappij Mateboer met het aanleggen van de velden. Eind 1979 kwam de boerderij vrij van bewoning en kon begonnen worden met het ombouwen van de woning tot clubhuis, waarin o.a. een grote kantine met riante bar, keuken, bestuurskamer, jeugdbestuurskamer, jeugdhonk en administratiekamer zijn ondergebracht. Vele vrijwilligers hebben hieraan meegewerkt. In het voorjaar van 1980 werd begonnen met de bouw van de kleedkamers en de fundamenten voor een later te bouwen tribune.

 • Op 12 september 1980 kon het nieuwe sportpark officieel in gebruik worden genomen. Ter gelegenheid van deze opening werd op 16 september een wedstrijd gespeeld tegen de naamgenoot uit Deventer, Go-Ahead Eagles. De wedstrijd werd met grote cijfers (2-14) verloren. Al in 1981 werd het sportpark uitgebreid met een vierde veld, een trainingsveld met officiële afmetingen. Deze is m.b.v. vrijwilligers in eigen beheer aangelegd.

 • Vervolgens werd op 10 september 1983 gestart met de bouw van een overdekte tribune. Deze is op zaterdag 1 oktober van datzelfde jaar in gebruik genomen. Na een aantal jaren was Go-Ahead als vereniging zo groot gegroeid, dat de accommodatie met 3 wedstrijdvelden, 1 trainingsveld en een oefenhoek (klein trainingsveld) te klein was geworden. Vanwege onduidelijkheid over de ligging van de toekomstige verlening van de N50 langs het sportpark kon deze niet verder worden uitgebreid. Dat was aanleiding om 2 wedstrijdvelden in 1995 te vervangen door zogenaamde WETRA-velden. De velden zijn intensiever bespeelbaar, waardoor er zowel wedstrijden als trainingen op plaats kunnen vinden. Na de aanleg werd het trainingsveld 4 gepromoveerd tot wedstrijdveld. Tevens werd in 1995 het hoofdveld voorzien van verlichting, waardoor vanaf dat moment in totaal 4 velden en de oefenhoek de beschikking hadden over verlichting.

 • Helaas hebben de WETRA-velden door te intensieve bespelingen niet gebracht wat ervan verwacht werd. Daarnaast heeft één van de WETRA-velden door de daar aanwezige slenk te maken met een reeds jarenlange structurele verzakking. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot het aanleggen van een 5e wedstrijdveld, nadat na de aanleg van de N50 gelukkig nog voldoende ruimte hiervoor was overgebleven. Met ingang van het seizoen 2002/2003 is dit vijfde speelveld in gebruik genomen.

rfwbs-slide