• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Be Quick '28 VR4 - Go-Ahead Kampen VR1

  Vrouwen 1 zet Diesel motor aan in Zwolle

  Afgelopen zaterdag speelde de vrouwen van trainer Harry Bakker de uitwedstrijd tegen Be Quick uit Zwolle. Vooraf was bekend dat Be Quick hun eerste wedstrijd ruim had verloren. Belangrijk was voor de dames van Goahead dit ook te proberen te bewerkstelligen.

  Een rommelig begin van de wedstrijd leidde tot weinig echt grote kansen. Be Quick leek een totaal andere ploeg dan verwacht. Toch kwam Go Ahead na 12 minuten verdiend op voorsprong. Het was kleine Kim die haar eerste van het seizoen wist te maken. 4 minuten later was het alweer raak voor dames 1. Nu was het Kim Z die na een goede steekpass van Pauline doorkwam door de as en 1 tegen 1 wist af te ronden, 0-2.

  Daarna werd het slecht, het niveau daalde diep en dat kon Go Ahead alleen zichzelf kwalijk nemen. Dit tot grote frustratie van de trainers aan de zijlijn. Gelukkig werd het spel wat we wilden spelen weer opgepakt, Be Quick raakte vermoeid en door een slimme pass van Anais kon Pauline nog voor rust de 0-3 op het bord schieten.

  Na rust een totaal ander Go Ahead. Fel, gretig en klaar voor een mooie tweede helft.
  Binnen 3 minuten was het Kim Z die 0-4 maakte. Wederom was het Anais die haar deze mogelijkheid gaf.

  De dieselmotor werd gestart.
  10 minuten deden de vrouwen rustig aan met Be Quick maar toen eenmaal de gasknop gevonden was ging het hard.
  Eerst was het Marissa die met een hard schot ook haar eerste van dit seizoen binnenschoot en 6 minuten later was het weer Kim Z die ditmaal op aangeven van de prima invallende Patricia 0-6 kon binnen schieten.

  De 0-7 kwam op naam van Jane, zij raakte de bal vanaf de zijkant van de 16 verkeerd maar de bal had zo’n effect dat deze er toch invloog.

  Ook Anais kwam op het scoreformulier. Na een goede actie over rechts schoot ze de bal hard en laag in de korte hoek en zo was daar de 0-8.

  Go Ahead ging vol gas om de 0-10 te halen.
  De 0-9 was wederom voor een speelster met haar 1e doelpunt die seizoen. Kim Z gaf de bal aan Patricia en zij maakte het af!

  De laatste goal was uiteraard voor Kim Z, hoe kan het ook anders? Zij wist haar 4e van de middag binnen te knallen door goed door te zetten op de verdediging van Be Quick.

  Na afloop was iedereen tevreden over de geleverde arbeid in de 2e helft en zo kunnen de dames met een goed gevoel naar volgende week. Dan spelen wij thuis tegen ASV Dronten.
rfwbs-slide