• v.v. Go-Ahead Kampen
 • De jeugd heeft de toekomst

  De jeugdopleiding van Go-Ahead Kampen groeit en bloeit en inmiddels spelen er 40 jeugdteams binnen de jeugdopleiding. Een groei van zo'n 20% ten opzichte van 5 jaar geleden. Ons jeugdbeleidsplan is erop gericht dat iedereen op zijn eigen niveau plezier heeft in het voetballen bij Go-Ahead Kampen. Dat begint bij de mini's en gaat door tot en met de O19.
  Op zaterdagochtend voetballen alle jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 6/7 jaar onder begeleiding van Luc van der Sluis met elkaar. Verschillende leeftijden vragen om een verschillende aanpak en door in kleine groepjes te werken kan ook aan ieder kind voldoende aandacht worden gegeven. Het is op deze zaterdagochtenden vooral belangrijk dat(groot)ouders langs de lijn kunnen genieten van de verrichtingen van hun (klein)kind.

  En nu we het toch over onze jongste jeugd hebben, voor de JO8 en JO9 hebben we de coronatijd gebruikt om een pilot op te zetten. Deze pilot sluit aan op het project Gelijke Kansen jeugdvoetbal van de KNVB waarbij we proberen de faciliteiten voor jeugdspelers zo gelijk als mogelijk te verdelen.

  In het kort komt het erop neer dat alle teams in deze leeftijdscategorie op hetzelfde veld trainen waardoor trainers en spelers van de verschillende teams veel meer met elkaar in contact komen en de samenwerking tussen trainers onderling intensiever wordt. Dat doen we door middel van onder andere carrouseltrainingen, circuitvormen en mixtrainingen. In deze manier van trainen zien we als vereniging vele voordelen: trainers leren van elkaar en het niveau in kwaliteit van trainingen neemt toe. Het resulteert in een hogere trainingsopkomst door minder uitval van spelers en trainingen.

   Er ontstaat een grote verbondenheid tussen teams en spelers/speelsters. En het selecteren wordt erg vereenvoudigd waardoor spelers/speelsters veel beter in de groep ingedeeld worden waarin ze de juiste weerstand krijgen en beter worden.

   Wij vinden als vereniging dat wij moeten streven naar een gelijkwaardigere opleiding voor alle spelers en speelsters. Dus niet voornamelijk de aandacht op selectieteams, maar gelijke aandacht op alle teams binnen een leeftijdscategorie. Dat betekent bijvoorbeeld dus dat alle teams gelijkwaardig worden behandeld qua kleding. In eerste instantie krijgen daarom alle teams van de JO8 en JO9 vanuit Go-Ahead Kampen een trainingspak ter beschikking om geen onderscheid te maken.

   Dit seizoen zullen we deze manier van trainen verder als standaard gaan invoeren binnen de pupillen teams van onze jeugdopleiding met als doel om deze manier van opleiden vanaf de JO8 tot en met de JO12 door te voeren.

   Plezier en prestatie gaan bij Go-Ahead Kampen hand in hand. Voetballers leiden wij binnen de jeugdopleiding op met het T.I.P.S. systeem dat staat voor aandacht voor Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid. Wij volgen de ontwikkelingen met het spelersvolgsysteem waarin elke speler van vanaf de JO8 tot en met de JO19 in staat opgenomen. Onze trainers sluiten hier met hun opleidingsniveau op aan. Alle selectie elftallen vanaf de JO13 tot en met de JO19 spelen dit seizoen op hoofdklasse niveau met bijna alleen trainers en begeleiders die minimaal een trainersdiploma op TC-3 niveau hebben. Het jeugdbestuur stimuleert trainers in deze leeftijdsklassen om KNVB trainers cursussen te volgen om zo de kwaliteit van de opleiding verder te verhogen met als uiteindelijk doel om spelers voor ons vlaggenschip op te leiden. Maar er is ook een speciaal 'train de trainers' programma opgesteld voor de trainers en begeleiders van alle andere (vrienden)teams die Go-Ahead Kampenbinnen alle leeftijdscategorieën en niveaus rijk is.

  Binnen de jeugdopleiding streven we na om het niveau van iedere speler omhoog te brengen, wat weer resulteert in meer plezier. En natuurlijk zijn er niveauverschillen, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Met dezelfde aandacht, tijd en middelen proberen we in onze jeugdopleiding om uit iedereen het beste van zichzelf naar boven te halen. Iedereen is van harte welkom bij ons!

   Dus wil je lid worden van Go-Ahead Kampen, meldje dan aan via de website van Go-Ahead Kampen. Heb je nog vragen over de jeugdopleiding dan kun je altijd een mailtje sturen naar: jeugdbestuur@goaheadkampen.nl of neem contact op met een van de coördinatoren die op de website van Go-Ahead Kampen staan vermeld.

   

rfwbs-slide