• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Klik op de foto voor het fotoverslag
 • DOS Kampen 4-0 Go-Ahead Kampen !!

  DOS KAMPEN 4-0 GO-AHEAD KAMPEN !!

  11e min 1-0 Allan Bakker
  32e min 2-0 Robin Mulder
  60e min 3-0 Allan Bakker
  88e min 4-0 Twan Knul

  Kaarten GAK: Niek van Enk geel en Cor Straetemans rood (wisselspeler).

  Hoofdtrainer Marco Roelofsen startte met de volgende 11 spelers:

  Joar Terpstra
  Adi Draganovic / Nick van der Kooi / Nick Kuipers / Nick Hendriks
  Niek van Enk / Michael Lanting / Bram van Enk / Wail Doufikar
  Rob ter Horst / Wilbert Wessels

  58e min Laurens van Keulen voor Niek van Enk
  58e min Sven Hellendoorn voor Rob ter Horst
  82e min Rick Diender voor Nick van der Kooi

  Go-Ahead Kampen heeft vanavond op Sportpark de Maten een zeer pijnlijke en teleurstellende nederlaag geleden bij aartsrivaal DOS Kampen. Het gemis van o.a. centrale verdediger Dennis Van der Wal en spits Kees Tol bleek te groot. De ‘’poelanten’’ hadden het tactisch goed neergezet. DOS liet GAK het spel maken (circa 80% balbezit) en men loerde volledig op de counter. Dit pakte uitstekend uit met een uitblinkende Allan Bakker. De rood-gelen lieten in de 2e helft vele goede kansen onbenut. Doelman Kevin Dijkstra keepte uitstekend en DOS Kampen was zeer effectief.

  Het eerste schot van de wedstrijd was voor Go-Ahead Kampen. In de 1e minuut ging een inzet van Michael Lanting over. Drie minuten later werd DOS Kampen voor het eerst gevaarlijk, maar Allan Bakker schoot naast. Na 6 minuten spelen mocht Wilbert Wessels vanaf 17 meter aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging ging naast. In de 11e minuut kwam DOS op voorsprong. Bakker omspeelde doelman Joar Terpstra en kon de bal binnen schieten, 1-0. Kort daarna leek het direct 2-0 te worden, maar de arbiter keurde een goal van Raymon Beuling af. Volgens de scheidsrechter duwde Beuling Nick Hendriks, maar er leek weinig aan de hand vanuit mijn oogpunt. In de 16e minuut een corner van Adi Draganovic en centrale verdediger Nick Kuipers kopte de bal in het zijnet. Na 24 minuten spelen een grote kans voor Bakker. Hij dribbelde naar binnen, maar zijn inzet werd knap gepakt door Terpstra. In de 29e minuut had GAK op gelijke hoogte moeten komen. Hendriks werd goed vrijgespeeld in de zestien, waarna zijn schot met de voeten werd gepareerd door doelman Kevin Dijkstra. De rebound was voor Wessels, maar wederom was het Dijkstra die zijn ploeg op de been hield. Tegen de verhoudingen in kwam DOS in de 32e minuut op 2-0. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld en de bal viel gelukkig tegen het lichaam aan van Robin Mulder, 2-0. Kort daarna probeerde Kuipers het van afstand, maar zijn schot ging een halve meter naast. In de 39e minuut draaide Beuling goed weg bij zijn tegenstander, maar ook zijn schot ging naast. Ruststand 2-0.

  De eerste kans van de 2e helft was voor GAK. Een voorzet van Draganovic en Wessels kopte over. Twee minuten later een goede counter van DOS. Twan Knul kwam gevaarlijk vanaf de rechterkant door, maar zijn voorzet op Bakker kon nog net worden weggewerkt door Kuipers. In de 58e minuut een prima schot van William Jansen, maar Terpstra redde knap. In de 59e minuut kwamen Laurens van Keulen en Sven Hellendoorn in het veld voor Niek van Enk en Rob ter Horst. Na een uur spelen kopte Bakker een corner prima binnen, 3-0 en de wedstrijd leek op dat moment beslist. GAK kreeg hierna echter een hoop kansen. In de 61e minuut zette Lanting spits Wessels alleen voor de doelman, maar Dijkstra wist een stift te pakken. Drie minuten later ging een schot van Wail Doufikar naast. In de 67e minuut ging een schot van Laurens van Keulen over. Vijf minuten later een inzet van Kuipers, maar ook nu ging er niet in. In de 74e minuut moest Wessels scoren. Na een mooie aanval verscheen hij alleen voor Dijkstra, maar die verkleinde zijn doel goed en bracht redding. In deze fase had GAK minimaal twee doelpunten moeten maken. Na 78 minuten spelen kreeg Bakker een grote kans. Hij dribbelde naar binnen, maar zijn schot ging naast. In de 82e minuut kwam Rick Diender in het veld voor Nick van der Kooi. Het is voor Diender zijn officiële debuut in het vlaggenschip van de rood-gelen. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar in de 88e minuut kon Twan Knul van dichtbij binnen schieten en hij zette hiermee de 4-0 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand van deze derby.

  Al met al een zeer teleurstellende avond voor iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. De Dossers zullen deze overwinning tot in de late uurtjes vieren en daar hebben ze ook alle redenen voor. Gedisciplineerd gespeeld met een goed tactisch plan en dan kom je een heel eind. Bij deze gefeliciteerd met de zege. Voor hoofdtrainer Marco Roelofsen, zijn staf en de spelers ligt er nog een hoop werk in het verschiet de komende week/weken. Dat het beter moet is duidelijk !!

  Overige uitslagen in de 1e klasse D:

  * Hierden 3-3 SVZW
  * DTS Ede 1-1 CSV Apeldoorn
  * De Merino’s 1-1 SDV Barneveld
  * Bennekom 0-0 SVI
  * DOS’37 0-0 Nunspeet
  * DZC’68 0-0 KHC

  Robert Hamer.
rfwbs-slide