• v.v. Go-Ahead Kampen
  • Een winterstop die één zaterdag te laat kwam

    In de donkere dagen voor kerst is het altijd afwachten hoe de weergoden het met ons voor hebben voetbaltechnisch gezien. Zo werd vorige week tijdens de storm de wedstrijd tegen ASVD afgelast en ook nu werd er door menigeen geanticipeerd op een afgelasting. Zo kwamen er diep in de vrijdagnacht appjes en foto’s binnen van teamgenoten die gegokt hadden op een no-go, want het was immers toch veel te koud om te voetballen?! Lazer toch op jongens! We doen net alsof het Siberië is, het was potdomme boven nul en de zielenpootjes klaagden steen en been. Och en dan die thermoshirtjes… Ze kwamen weer in veelvoud uit de tas. Ja, stel je voor dat je borstkas eraf vriest met +2⁰C terwijl je aan het rennen bent. En zelfs handschoenen… en dat in combinatie met een shirt met korte mouwen… Het was een aandoenlijk gezicht aan het begin van de wedstrijd. Maar goed, het was wel fris en dat was van invloed op ons voetbalplezier. Toch wat kreunende en steunende geluiden klonken er tijdens de warming-up. En dat kunnen we nou net niet gebruiken in een wedstrijd tegen stadsgenoot KHC. Jazeker, we mochten het opnemen tegen de vriendjes van CCA. En dan hoop je op een spektakelstuk, maar helaas zijn de statistieken tegen KHC verreweg in ons nadeel. Het lijkt wel alsof we verwachten dat het ons komt aanwaaien. Zo ging het ook vandaag hopeloos mis.
    Op een glibberig veld (dat zou wat mij betreft vooral de reden zijn van een afgelasting) werd er afgetrapt. De eerste helft begint stroperig van onze kant en er komt werkelijk geen bal aan. KHC, wat onderaan staat, heeft maar een paar belangrijke wedstrijden en daar is dit er een van. Ze jagen ons met gemak op en hoeven vrijwel niet in actie te komen om ons af te stoppen. We zijn overal net iets te laat, het balletje valt steeds de verkeerde kant op en de passes naar de medespelers zijn slordig. Het is het aanzien allemaal nauwelijks waard. KHC is de gevaarlijkste ploeg en brengt dat tot uiting in de score na zo’n 20 minuten. Met een bekeken afstandsschot wordt Wullef verschalkt, 0-1. Is het een wake-up call? Nou, niet echt. Het vervolg van de eerste helft gaat het rustig zo door en we gaan dus rusten met de achterstand.
    In de rust vallen er wel woorden, maar de jeu lijkt er beetje af. Men is toe aan de winterstop, want dit zijn toch geen temperaturen om te voetballen. We doen iets meer ons best, maar het levert weinig op. Kansen zijn er nauwelijks te noteren. Enig lichtpuntje is HoTimBier die duidelijk wat meer peper in de reet had vandaag. Eigenlijk komen we pas na de 0-2, die 25 minuten voor tijd valt, iets meer in het spel. We dringen aan en voetballen er soms doorheen! Het leidt zelfs tot de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd! Een goede voorzet van RR wordt door gelegenheidsspits en supersub BlondeRik binnen gewerkt, 1-2! Een puntje overhouden aan deze draak van een wedstrijd zou toch fijn zijn en het meest haalbare. Maar ook dat is ons niet gegeven. KHC komt zelfs op 1-3 na simpel uitspelen door de ex van CCA. Nog een ram van RR richting de kruising, maar die is een prooi voor de keeper. Het eindsignaal klinkt verlossend en luidt de winterstop definitief in. Jammer om het jaar zo te eindigen, maar joh… deze wedstrijden zitten er soms tussen. Wel shit dat het dan net weer tegen KHC is. Aansluitend drinken we uiteraard met de KHC’ers een pintje in de kantine en doen we onze lachspieren tegoed aan een berg voetbalplaatjes die op tafel komt. Even later zitten alle kutkeepers geplakt in het huis van LiterLeon. Oh ja, dat is trouwens zijn nieuwe bijnaam! En die van CCA wordt sambuCCA. Op naar het kerstdiner, oud en nieuw en het winteruitje en volgend jaar weer met frisse zin het veld in!

    Dr. B
rfwbs-slide