• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Go-Ahead 8 - vv Kampen 3

  Voor de wedstrijd tegen vv Kampen 3 was voor de eerste keer de voltallige selectie aanwezig van GAK8. Freek sloot wat later aan en Tijmen en Koen waren nog geblesseerd, maar iedereen was present. Na de nederlaag van vorige week werd besloten om weer in een 4-4-2 opstelling te spelen. Deze was als volgt:

  Jelte
  Stefan Watze en Jurre Marc

  Albert Josh Robin Tevfik

  Mike Dirk

  Op de bank begonnen Hugo Jorrit en Simon die er na respectievelijk 30 en 45 minuten werden ingebracht.
  De wedstrijd begon wat rommelig aan de kant van Go-Ahead kampen, maar al snel werd de bal weer aardig rondgespeeld. De gebroeders Vlijmen bewaarden goed de rust achterin en zorgden dat er niet veel doorkwam. Als dat gebeurde stond keeper Jelte er die vaak goed uit kwam en verder ook een uitstekende wedstrijd speelde. Vv Kampen speelde echter ook goed en konden elkaar bij vlagen gemakkelijk vinden. Wat al wel snel duidelijk werd is dat de tegenstander niet erg goed met elkaars fouten kon omgaan, wat later in ons voordeel zou blijken.
  De middenvelders Josh en Robin werden makkelijk bereikt via de achterhoede en konden van daaruit verder spelen. Josh dribbelde regelmatig langs een verdediger maar helaas was de eindpass nog niet altijd nauwkeurig. Tevfik zat ook lekker in de wedstrijd en deed goed mee met het positiespel. Uit betrouwbare bronnen werd vernomen dat hij zich had voorgenomen om minder in ‘spaarstand’ te lopen en door te gaan ook als hij moe werd.
  GAK zocht regelmatig de diepte via Mike aan Albert aan de rechterkant wat een aantal voorzetten opleverde maar helaas nog geen grote kansen. Na een kwartier spelen werd via Josh Mike bereikt die voorgaf op Dirk. Hierdoor kreeg Dirk de kans om de 1-0 te maken, maar helaas kreeg de bal niet genoeg vaart mee waardoor de verdediger de bal een meter voor de doellijn weg kon tikken.
  vv Kampen kreeg ondertussen ook enkele mogelijkheden waarvan er zeker wel 1 of 2 in konden, maar gelukkig gebeurde dit niet. Tot de 40ste minuut. Uit een voorzet van hun linkerkant stond een speler de 16 vrij en kon de bal vrij gemakklijk inschuiven. Zo gingen de team helaas alsnog met 0-1 de rust in.
  Na wat positie verschuivingen bleef GAK8 lekker voetballen en hoewel vv Kampen 3 de grotere kansen kreeg aan het begin liet GAK zich niet gekmaken. Na zo’n 10 minuten gespeeld te hebben waagde Robin een schot op doel van erg grote afstand en tot ieders verassing vloog de bal met een grote boog over alles en iedereen heen behalve de lat, want hij belandde keurig de rechterbovenhoek, 1-1. Hierna brak Mike op een gegeven moment goed door aan de rechterkant en werd neergeschopt door een verdediger wat de nodige woede veroorzaakte bij Mike. Gelukkig werd dit brandje snel geblust en kon GAK de penalty nemen. Helaas blijk het benutten van strafschoppen niet de specialiteit te zijn van dit team want wederom belandde de bal op de paal. Gelukkig werd uit de corner die hierop volgde de bal uitstekend binnengekopt door Jorrit die goed positie had gekozen en kwam GAK8 voor het eerst op voorsprong.
  vv Kampen kreeg echter ook nog een aantal goede kansen door een paar snelle buitenspelers. Gelukkig werden geen van deze kansen benut; mede door Jelte die enkele goede reddingen verrichtte, waarvan één al door iedereen langs de zijlijn geteld werd als doelpunt. Ook de debuterende Simon die op de rechterspits positie stond speelde een goede wedstrijd en voetbalde lekker mee.
  vv Kampen begon wat te mekkereren terwijl GAK juist vleugels kreeg door de doelpunten. Zo rond de 35ste minuut kwam er een voorzet van GAK, deze maal van de linkerkant, en werd door Dirk het doel ingekopt. Alsof het de winnende goal in de Champions league finale betrof, zo blij was de doelpuntenmaker, maar dat is wellicht te begrijpen aangezien het zijn aller-eerste goal is.
  Hierna liet vv Kampen het afweten en na een goede pass op Josh, slalomde hij tussen 2 verdedigers door om de bal langs de keeper in de hoek te schuiven om de eindstand van 4-1 op het scorebord te brengen.

  Doordat VSCO verloor van IJVV staan alle vier de teams nu op 3 punten in de bekerpoule. Dus er kan nog van alles gebeuren, hoewel GAK wel een negatief doelsaldo heeft van -3.
rfwbs-slide