• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Go Ahead Kampen 2 wint in Wierden van SVZW 2

  Afgelopen zaterdag speelde Go Ahead Kampen 2 de uitwedstrijd tegen SVZW 2. Op het zonovergoten Sportpark ’t Lageveld pakte het tweede team drie punten door met 2-3 te winnen.
  GAK2 begon de wedstrijd goed. De Zwaluwen werden onder druk gezet en in de twaalfde minuut leidde dit tot de 0-1. De volledig vrijstaande Joop Meijsen kopte een corner snoeihard binnen. Lang kon het elftal niet genieten van de voorsprong, want nog geen twee minuten later stond het 1-1. Een schot van SVZW2 kwam via de paal terug, waarna Joop Meijsen de bal op ongelukkige wijze in eigen doel werkte.
  Het was een kantelmoment in de eerste helft. SVZW2 liet GAK2 opbouwen, verdedigde stug en kwam er telkens gevaarlijk uit. De 1-2 was dan ook onverwacht. Een goede voorzet van de rechterflank werd door Niels van Dijk binnengekopt. De keeper van SVZW2 keerde deze inzet in eerste instantie, maar daarna wist Rob ter Horst de bal alsnog binnen te frommelen.
  GAK2 wist ook deze voorsprong niet vast te houden. Knullig balverlies op het middenveld leidde tot een goede aanval van SVZW2. Met een goed schot werd de gelijkmaker binnengeschoten. In et restant van de eerste helft werd niet meer gescoord en zo eindigde een aantrekkelijke eerste helft met 2-2.
  SVZW2 wist het sterke spel van de eerste helft niet vast te houden. GAK2 was in de tweede helft steeds de bovenliggende partij. De ingevallen A1-speler Daniël Last speelde sterk en maakte het de verdediging van SVZW2 steeds lastig. Toch duurde het lang voordat de 2-3 viel. Daarbij zat het Kamper club aanvankelijk ook niet mee. Een overduidelijke overtreding in het strafschopgebied leidde niet tot een penalty en vervolgens werd er nog een doelpunt van Daniël Last afgekeurd vanwege buitenspel. Opmerkelijk was dat de vlag pas omhoogging nadat de bal al lang en breed in het net lag, hoewel duidelijk was dat de doelpuntenmaker in ieder geval niet buitenspel stond.
  Kort voor het einde zat het wel mee. Net buiten de zestien kreeg GAK2 een onterechte vrije trap mee. Daan van Enk schoot de bal op de lat. Vermoedelijk belandde de bal daarna al achter de doellijn, maar het doelpunt werd niet gegeven. Nadat de bal terug het veld in caramboleerde wist Desley Goossen alsnog de 2-3 binnen te koppen. In het restant van de wedstrijd kwam GAK2 niet meer in de problemen.

  LT
rfwbs-slide