• v.v. Go-Ahead Kampen
  • Go-Ahead Kampen JO8-1 door naar finale beker

    Afgelopen zaterdag was het zover; de halve finale van de beker. Onze jongens hadden er erg veel zin in, motiveren was niet echt nodig. Er was die week goed getraind en aan de inzet lag het ook nu niet. Waar de jongens bij de warming-up nogal onder de indruk leken te zijn van het team van ASVD, was hier in de wedstrijd niets van terug te zien. Vanaf de aftrap was het duidelijk wat de jongens wilden; doorstoten naar de finale. Er werd gelijk goed druk gezet als ASVD de bal had. Dit resulteerde al snel in een verdiende voorsprong; Sven scoorde na een goede individuele actie. ASVD deed het zeker niet slecht, maar onze jongens waren als team de betere partij. Waar Jesper tijdens de training donderdag al praktisch elke bal uit het doel hield, was hij ook nu scherp op de tegenaanvallen van ASVD. Het bleef, mede door Jesper, echter vrij lang 0-1. De spanning was voelbaar!

    Gelukkig scoorde Sven de bevrijdende 0-2. Door het veld goed breed te houden, ontstond er de nodige ruimte in het centrum. Sven maakte hier dankbaar gebruik van. Dit was voor ASVD toch wel een tik. Toch krabbelden zij terug en hier en daar kwamen ook zij er goed doorheen. Zoals wel vaker dit seizoen bleken Milan en Cas echter een flinke sta-in-de-weg. Er werd geknokt voor elke bal en de duels werden zeker niet geschuwd. ASVD gaf zich echter niet zomaar gewonnen. De aansluitingstreffer viel vrij kort na ons tweede doelpunt: 1-2. Gelukkig lieten onze mannen de moed niet zakken en werd er wederom vroeg druk gezet als ASVD de bal had. Hierdoor liet de derde treffer niet lang op zich wachten: Jop gaf na een goede onderschepping een prachtige voorzet op Sam. Met een goed schot zette hij de 1-3 op het afwezige scorebord. Dat de twee mooiste doelpunten toen nog moesten vallen, wisten we op dat moment nog niet.
     
    Na een goede onderschepping achterin werd de bal door Sven ineens diep gegeven op Sam en Sep die net over de middellijn stonden. Sep zag blijkbaar dat de keeper te ver uit zijn doel stond en schoot ??tot ieders verbazing- de bal met een zeer fraaie boog over de keeper heen. Dit doelpunt werd uitbundig gevierd; de jongens buitelden over elkaar heen. Waar de concentratie bij een ruime voorsprong eerder nog wel eens verslapte, bleven de jongens ook na de 1-4 geconcentreerd voetballen. Achterin werd er alert verdedigd en ook in de omschakeling kon ASVD niet echt meer een vuist maken. Dat wij wederom uit een counter een doelpunt maakten was typerend voor de inzet deze wedstrijd. Na een goede verdedigende actie van Jip had hij ook nog de rust om de bal door het centrum richting Sam te spelen. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal met een prachtige volley strak in de kruising: 1-5. ASVD deed hierna nog eenmaal wat terug, maar de overwinning kwam geen enkel moment meer in gevaar. Met een dik verdiende eindstand van 2-5 stapten onze jongens van het veld en mogen ze zich dus gaan opmaken voor de bekerfinale!

rfwbs-slide