• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Go-Ahead Kampen VR1 - SV Urk VR1

  Dames verslaan Urk na sterke 2e helft!

  Het is de dames van Go Ahead gelukt om een goed vervolg te geven aan de 1-4 overwinning van vorige week. Zaterdagmiddag rond de klok van 1 werd er afgetrapt tegen SV Urk 1.

  In het begin hadden de vrouwen het lastig, een goed georganiseerd Urk was eigenlijk de gehele 1e helft de betere van de 2. Het was dan ook niet gek dat de vrouwen rond het midden van de 1e helft 0-1 achter kwamen. Via een ingooi vanaf de zijkant stond de spits helemaal vrij en die kon oog in oog met onze keeper simpel binnen schieten. De mouwen moesten omhoog want het ging allemaal niet zo soepel voor de dames van trainer Harry.

  Toch kwam Go Ahead voor rust nog op 1-1. Een aanval die eindelijk de spits van ons bereikte werd keurig afgemaakt door Romee.
  Dit was tevens ook de ruststand.

  In de rust een paar wijzigingen in de ploeg van Go Ahead, duidelijk was dat de dames moeite hadden met het 4-4-2 systeem van de tegenstander. Aangegeven werd dat er rustiger gespeeld moest worden, minder de lange bal spelen en wachten op de fouten van de tegenstander.

  Toch was het Urk dat weer op voorsprong kwam, volledig tegen de verhouding in en ook het enige echte wapenfeit was weer raak. Een diepe bal van achteruit werd volledig gemist door de defensie en wederom was het raak. 1-2.

  Toch werden de afspraken nagekomen. Goed voetbal en rust aan de bal werd beloond. Al gauw werd de stand volledig omgedraaid.
  Eerst was het Romee die in de kluts de 2-2 wist binnen te schieten en na de 2-2 volgde als snel de 3-2. Ditmaal was het Jane die de dames naar een voorsprong schoot!

  Het mooiste doelpunt kwam 15 minuten voor tijd op de naam van Anais. Zij kwam goed door na een combinatie met Pauline, gaf een voorzet en tot iedereen zijn verbazing vloog de bal in een keer in de verre hoek. Bedoeld of niet, een geweldige goal!

  De dames van Urk waren gebroken, geloofde er niet meer in en zodoende kwamen de vrouwen eigenlijk niet meer in gevaar. De prima fluitende scheidsrechter floot iets na 3 af en zodoende wonnen de dames van Go Ahead ook hun 2e bekerwedstrijd.

  Volgende week wacht de wedstrijd tegen ASV Dronten, bij een gelijkspel is Go Ahead zeker van de volgende ronde maar uiteraard gaan de dames er weer alles aan doen om die wedstrijd ook winnend af te sluiten.
rfwbs-slide