• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Go-Ahead Kampen VR1 - SV Zwolle VR1

  Na de onterechte en zure nederlaag tegen ASV Dronten vorige week mochten de dames deze week proberen de punten in Kampen te houden tegen directe concurrent SV Zwolle VR1. De punten zijn hard nodig om aansluiting te houden met de top van de ranglijst.

  Omdat we thuis voetballen is er natuurlijk ook een Pupil van de Week. Dit was Quinty van der Kamp uit de MO11-2. Ze mocht de eerste aftrap nemen en omspeelde knap alle speelsters van Zwolle, om vervolgens de bal netjes langs de keepster in het goal te schieten. We vonden het ontzettend leuk dat je er bij was Quinty!

  De opstelling: Danae, Demi, Kim, Sascha, Sandra, Sippie, Romee, Anaïs, Marissa, Jane en Silke.
  Wissels: Joëlle, Patricia en Jorina.

  Aan het begin van de wedstrijd ging de bal meteen heen en weer op het middenveld. Beide teams ging er vol voor maar moesten wel wennen aan het natte en gladde veld. Helaas is het in de 8e minuut Zwolle die de score opent, 0-1. Dit motiveert de dames extra om ook te scoren. We maken het onszelf alleen lastig door vaak het middenveld over te slaan en de lange bal te hanteren, want de laatste vrouw van Zwolle heeft alle ballen. Na een paar kansen lukt het in de 41e minuut eindelijk om de gelijkmaker er in te schieten. Na een scrimmage voor het doel is het Silke die de bal er op aangeven van Anaïs inschiet, 1-1! Dit is tevens de ruststand.

  In de rust besproken dat het goed gaat, maar dat we toch moeten proberen meer via het middenveld te voetballen. We moeten de punten hier kunnen houden!

  Na rust hebben we een bliksemstart. Romee krijgt de bal en schiet hem na een loopactie straks voor het doel langs. Jane is alert en schuift de bal het doel in, 2-1! Het spel gaat weer gelijk op en er zijn een paar kansen over en weer. Dan wordt er in de 70e minuut hands gemaakt in ons strafschopgebied, we krijgen een penalty tegen. Zwolle benut deze goed en zo staat het 2-2. We willen de volle 3 punten in Kampen houden en daarom zoeken we weer vol de aanval op. Gelukkig voor ons maakt ook Zwolle in de 87e minuut hands in hun strafschopgebied, dus ook wij krijgen een penalty. Onze vaste penalty killer, Jane, gaat er voor staan. Ze schiet hem hard via de paal in het doel, 3-2! De laatste 3 minuten weten we ongeschonden door te komen, wat betekent dat dit ook de eindstand is.

  We hebben 3 belangrijke punten gepakt met vechtlust en goed spel. Volgende week hebben we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. We mogen dan thuis tegen SC Espel VR1, om 10:00 uur op veld 1. We kunnen de support goed gebruiken!
rfwbs-slide