• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Grazige weide

  Het wordt nodig tijd dat er weer eens wordt gewonnen. Vorige week ging de wedstrijd met precies elf man helaas verloren en was het veelal niet om aan te gluren! Tijd dus om het seizoeneinde weer wat kleur op de wangen te geven en dus te winnen. We mogen dat doen tegen Hatto Heim. De thuiswedstrijd ging helaas verloren en was er een om snel te vergeten. Gezien de sfeer toen zou het fantastisch zijn als we nu de punten kunnen meenemen naar Kampen. Edwin en Jorrit zijn vandaag gelukkig bereid ons te ondersteunen gezien de krapte in de selectie. Waarvoor dank!
  Onder bezielende leiding van een topscheidsrechter, die naast supermarktmanager ook nog metselaar en schaapherder is, wordt er afgetrapt. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het golft eigenlijk op en neer op deze warme voorjaarsdag. Voor ons is er een beste kans te noteren voor het Voortmannetje die dicht voor het doel, à la LiterLeon overschiet. Aan de andere kant moet deze zelfde niet-gelegendheidskeeper LiterLeon bij afwezigheid van onze eigen wolf reddend optreden na een schot vanaf rechts. Katachtig zet hij zijn hand tegen de bal en blijft het 0-0. Op het middenveld wordt er bij vlagen mooi gecombineerd met dank aan Baab en Ed. Ook GG laat zich menig maal van zijn beste kant zien met scherpe voorzetten. Achterin wordt er goed strijd geleverd en houden we vooralsnog stand. Tot aan de rust blijft het 0-0 en kan het dus nog alle kanten op.

  De tweede helft krijgen we iets meer overwicht. We voetballen veel op de helft van de tegenstander en worden gevaarlijker. We proberen niet mee te gaan in het spelletje van Hatto Heim en de schaapherder, al is dat soms erg moeilijk. Plezier in het spelletje, daar gaat het volgens ons om en dat proberen we vooral voetballend te doen. Pak ‘em beet 20 minuten voor tijd maken we de goal. Na goed doorzetten van achtereenvolgens Figuuur en Baab belandt de bal bij het Voortmannetje. Met een geplaatst zaterdagsschot verrast hij de keeper in de lange hoek. Een prachtige en bevrijdende goal, 0-1! Hierna wordt het dichthouden en verdedigen. De Hattemers houden het amper droog en er blijkt een wolf in schaapskleren. Zijn actie wordt bestraft met geel en we gaan de wedstrijd uitspelen met een numeriek voordeel. Inmiddels voelt ook Hatto Heim dat er van deze roodgele kudde vandaag niet te winnen valt. Als makke lammeren werden ze naar de slachtbank geleid en hebben wij de schaapjes op het droge. Met de rug recht en door de kop erbij te houden trekken we ‘em over de streep. Hulde jongens voor een uitstekende en degelijke pot! Blijven genieten van het voetbalspelletje, dat is denk ik waar het om draait en met 22 man proberen er een leuke middag van te maken. Met een overwinning op zak gaat dat nog beter, zeker vandaag.
  Volgende week weer een leuke middag bij stadsgenoot KHC.

  Dr. B
rfwbs-slide