• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Jubileumwedstrijd Adi Draganovic

  Adi Draganovic speelde onlangs zijn honderdste reguliere competitiewedstrijd voor Go-Ahead Kampen. Dat was in de verloren thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld op 5 oktober 2019. De 31-jarige rechtervleugelverdediger is bezig aan z’n vijfde seizoen bij de club, verdeeld over twee perioden.

  Op vierjarige leeftijd vluchtte Adi Draganovic met zijn familie uit het door oorlog geteisterde Bosnië naar Nederland. Zijn eerste voetbalervaring hier was bij ASV Dronten. Daarna verhuisde hij naar de jeugd van FC Zwolle. Tot en met de A1 speelde Adi in de Overijsselse hoofdstad. In 2007 maakte hij de overstap naar Go Ahead Kampen. In het begin was het even wennen aan de speelstijl in de hoofdklasse. De bal vloog nog wel eens alle kanten op en in zijn debuutwedstrijd op 1 september tegen ONS Sneek incasseerde hij meteen geel. Na 9 duels volgde al een schorsing vanwege zijn vierde gele kaart.

  Adi voelde zich vervolgens zeker van zijn plek en verdedigde inmiddels met veel meer rust drie seizoenen lang de roodgele kleuren. Hoogtepunt was het behalen van de districtsbeker Oost in 2009 met de 5-0 gewonnen finale op Middenwetering tegen Quick ’20.

  Ontevreden was Adi ook wel eens. Zeer bijzonder was in dat opzicht een tijdlang het balletje hoog houden in Emmeloord tegen Flevo Boys. Het leek bijna op werkweigering.

  In 2010 met de degradatie in zicht, leek het Adi na 75 competitiewedstrijden tijd geworden voor een nieuwe uitdaging en verkaste hij naar WHC.

  In zijn eerste periode bij Go-Ahead ging Adi volop de strijd aan in de derby’s tussen Go Ahead Kampen en DOS Kampen. Hij hield zich ook buiten het veld bezig met allerlei activiteiten, waaronder trainingen voor de jeugd. Bij zijn debuut onder trainer Raymond Schuurman waren er ook andere debutanten die middag: Danny Pruim, Jeroen van Leeuwen, Matthijs Kool en Roy Supèr, Slechts éénmaal maakte Adi een competitiegoal en dat was in 2008 tegen PKC ’83. Go-Ahead verloor thuis echter met 4-2.

  Tussen 2013 en 2018 was Draganovic actief bij Excelsior ’31, Spakenburg en opnieuw een jaartje WHC. Vorig seizoen keerde Adi in gezelschap van zijn zwager Dennis van der Wal terug in het roodgele kamp. Bij zijn rentree zat hij nog een schorsing uit, maar daarna was hij weer volop van de partij, gesteund door zijn inmiddels rijke voetbalervaring. Opnieuw pikte Adi een doelpuntje mee tegen Enter Vooruit.

  Dit seizoen heeft Adi zijn totaal al verdubbeld met treffers tegen DOS ’37 en tegen Hierden. De vreugdevolle koprol hierna in duel 101 verraadt zijn aanstekelijk enthousiasme en het plezier dat hij nog steeds uitstraalt. Mooi ook om te zien voor zijn familie en de vele supporters. Adi gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  Errit Drost

 • Voor de competitiewedstrijd Go-Ahead – DOSK werd Adi Draganovic door voorzitter Theo Rietkerk gehuldigd voor zijn 100e wedstrijd in het eerste elftal van Go-Ahead Kampen.

rfwbs-slide