• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Kennismaken met de Club Kader Coach

  De jeugdopleiding blijft sterk groeien. Heel mooi, maar alle teams kunnen niet zonder de hulp van al die vrijwillige trainers en begeleiders. Daarom hebben we eind vorig jaar meegedaan aan de Rabo ClubSupport actie. Daar hebben we ervoor gekozen om in te zetten op een Club Kader Coach bij Go-Ahead Kampen.

  Ons jeugdbeleidsplan is erop gericht dat iedereen op zijn eigen niveau plezier heeft in het voetballen bij Go-Ahead Kampen. Wij vinden als vereniging dat we moeten streven naar een gelijkwaardigere opleiding voor alle spelers en speelsters. Om deze ontwikkeling verder te brengen is ondersteuning van de grote groep veelal vrijwillige jeugdtrainers zonder opleiding belangrijk. Zij vervullen een belangrijke taak binnen het verenigingsleven van Go-Ahead Kampen, maar zouden hun taak nog veel beter kunnen doen. Door hen direct te ondersteunen en te begeleiden bij het geven van trainingen wordt het leuker om trainer te zijn en wordt de positieve sportcultuur binnen Go-Ahead Kampen verder versterkt. Een Clubkadercoach kan trainers en coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat bij onze vereniging. De focus ligt op het vergroten van het sportplezier voor alle jongens en meiden bij Go-Ahead Kampen, zonder overigens het technische aspect uit het oog te verliezen. Wij zijn daarom verheugd te melden dat Maarten Kloppers als Club Kader Coach bij Go-Ahead Kampen aan de gang gaat. Hieronder stelt Maarten zich voor.

   


  Mijn naam is Maarten Kloppers, 32 jaar en geboren en getogen Kampenaar. Enkelen van u zullen mij misschien kennen als ‘meester Maarten’, de gymleerkracht van uw kind op één van de Kamper basisscholen.
  Naast mijn baan bij Sportservice Kampen als gymleerkracht ben ik vooral in de hockeywereld actief als trainer/coach en als verenigingsondersteuner bij de KNHB. Zodoende werk ik al jaren op de scheidslijn van onderwijs en (top)sport.
  Vanaf 1 maart mag ik bij Go-Ahead Kampen aan de slag als
  ‘Club Kader Coach’. Ik zal vooral de trainers & coaches van de o-10 en o-11 teams proberen te ondersteunen op pedagogisch en didactisch gebied. Dan zal het bijvoorbeeld gaan over de vragen: hoe zorgen we ervoor dat begeleiders én kinderen met plezier op het veld staan? Hoe zorgen we ervoor dat de kinderen zoveel mogelijk ballen raken? En hoe zorg je als trainer ervoor dat datgene wat jij graag wilt overbrengen, ook zo goed mogelijk overkomt bij de kinderen? Het voetbal-technische gedeelte laat ik volledig over aan de trainers en coaches zelf.
  De overheid, en gelukkig ook het (Jeugd)bestuur van Go-Ahead, zien steeds meer in dat de trainer/coach enorm bepalend is voor het plezier van de spelers en speelsters. En hoe meer plezier kinderen ervaren, hoe groter de kans dat ze een leven lang blijven voetballen! Daar wil ik graag proberen mijn steentje aan bij te dragen!

  Tot ziens op de velden!

rfwbs-slide