• v.v. Go-Ahead Kampen
 • KHC 1 - Go-Ahead Kampen 1

  KHC 0-4 GO-AHEAD KAMPEN !!

  18e min 0-1 Sven Hellendoorn
  23e min 0-2 Samir Merraki
  25e min 0-3 Laurens van Keulen
  38e min 0-4 Samir Merraki

  Hoofdtrainer Marco Roelofsen startte met de volgende 11 spelers:

  Niek Bongers
  Sven Hellendoorn / Dennis van der Wal / Timothy Fechter / Laurens van Keulen / Nick Hendriks
  Niek van Enk / Michael Lanting / Adi Draganovic
  Wilbert Wessels / Samir Merraki

  21e min Mick Strieker voor Nick Hendriks
  71e min Julian Hellendoorn voor Wilbert Wessels
  85e min Rob ter Horst voor Samir Merraki

  Gele kaarten GAK: Adi Draganovic

  Go-Ahead Kampen heeft vanavond in de stadsderby tegen KHC uitstekende zaken gedaan door met 0-4 te winnen op Sportpark de Venen. Op de ruime zege van de rood-gelen viel niets af te dingen. Alle goals werden gemaakt in de 1e helft. Op voorhand waren de belangen voor beide ploegen groot. KHC had na zeven wedstrijden maar één puntje weten te vergaren en GAK slechts vijf.

  Na het nodige vuurwerk, wat bij een beladen wedstrijd als deze hoort, was het Go-Ahead Kampen dat na zeven minuten spelen het 1e wapenfeit noteerde. Een vrije trap van Samir Merraki ging naast het doel van doelman Jorian van Dijk. Drie minuten later een grote kans voor KHC. Ricardo Talu verzorgde een prima steekpass op Ozhan Kardag, maar de spits schoot alleen voor doelman Niek Bongers naast. In de 15e minuut kwam de uitstekend spelende Sven Hellendoorn via de rechterkant goed door, zijn voorzet werd door Adi Draganovic gemist, waarna Nick Hendriks voor een leeg doel kon binnen schieten, maar hij raakte de bal niet goed en schoot naast. Na 18 minuten spelen was het wel raak voor de rood-gelen. Niek van Enk stuurde met een mooie steekpass Hellendoorn de diepte in. De rechtsback ging op snelheid langs zijn tegenstander en schoot de bal knap in de verre hoek, 0-1. In de 21e minuut moest Hendriks, die al met pijnstillers speelde, geblesseerd van het veld af. Mick Strieker was zijn vervanger. Twee minuten later was het alweer raak voor GAK. Hellendoorn ging maar weer eens op snelheid en wilskracht langs Joel Visscher, gaf een voorzet op maat op Merraki en die kopte de bal prima binnen, 0-2. KHC was compleet van slag en in de 25e minuut werd het zelfs 0-3. Een inzet van Michael Lanting werd in eerste instantie nog met veel moeite door Burak Alp van de lijn gehaald. Hellendoorn gaf de bal vervolgens voor en die kwam voor de voeten terecht van Laurens van Keulen. De centrale verdediger bedacht zich geen moment en schoot de bal op schitterende wijze met een volley in de rechter bovenhoek, 0-3. Er volgde een grote ontlading bij de spelers, staf en de in grote getale aanwezige supporters. Na een klein half uur spelen gaf Jelle Rupert een steekpass op Kardag. Die omspeelde Bongers, maar zijn inzet belandde tegen de paal. Drie minuten later ging een schot van aanvoerder Dennis van der Wal uit de draai naast. In de 38e minuut maakte Merraki zijn 2e doelpunt van de avond. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten en een geplaatst schot in de linker onder hoek was doelman van Dijk te machtig, 0-4. Voor rust nog één mogelijkheid voor KHC, maar Bongers redde knap. Ruststand 0-4.

  In de 2e helft gebeurde er nauwelijks meer wat voor beide doelen. Go-Ahead Kampen wou de wedstrijd professioneel uitspelen en KHC was niet bij machte om het de rood-gelen lastig te maken. Na 71 minuten spelen werd Wilbert Wessels, die vandaag nauwelijks in het spel voorkwam, vervangen door Julian Hellendoorn. Pas in de 82e minuut viel er een kans te noteren. Het was Kardag die het vizier niet op scherp had staan en zijn kopbal ging over. Twee minuten later een scrimmage voor het doel van KHC en een inzet van Merraki werd met moeite gepakt door van Dijk. In de 85e minuut nog een wissel aan GAK zijde. De moegestreden en goed spelende Merraki werd naar de kant gehaald en Rob ter Horst was zijn vervanger. Kort daarna floot arbiter Ronald Spoler uit Almelo voor het eindsignaal en zo won GAK knap met 0-4 bij stadsgenoot KHC. Een hele belangrijke overwinning en de vreugde was na afloop groot bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt !!

  Robert Hamer.

   

  Fotoveslag: Willibrord Sleifer Klik hier

rfwbs-slide