• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Opnieuw streep door Aalborg City Cup, alternatief binnenlands internationaal toernooi

  Het komt misschien niet als een verrassing, maar helaas hebben we moeten besluiten de toernooi deelname van de meiden- en jongensteams aan de Aalborg City Cup in Denemarken ook in 2022 te annuleren.

  Onder de huidige omstandigheden vindt de Aalborgcommissie het niet verantwoord om deel te nemen aan het toernooi in Denemarken. We zitten momenteel in lockdown en de onzekerheid is te groot hoe de situatie er in mei uit zal zien in Nederland en Denemarken. Bovendien is het risico te groot om met een bus met 9 teams naar Denemarken af te reizen en te hopen dat er niemand in Denemarken positief test. In dat geval zouden we speelsters of spelers in quarantaine moeten achterlaten. Daarnaast brengt de reis nogal wat inreis- en uitreisbeperkingen met zich mee. Van testen voor en na inreizen tot en met het tonen van een coronabewijs bij de uitreis.

  Hoe de situatie er in mei uitziet kunnen wij uiteraard niet inschatten maar om met de  voorbereidingen te starten is een definitief besluit momenteel nodig. Dat is een forse teleurstelling mede omdat we er vorig jaar vanuit gingen dat we in 2022 zeker zouden deelnemen. Als alternatief gaan we op zoek naar een binnenlands internationaal toernooi in juni. Wellicht dat er in de zomer weer meer mogelijk is. Bovendien vergt een binnenland toernooi minder voorbereidingstijd zodat een definitief besluit daarover later genomen kan worden.
   
  Dat neemt niet weg dat deelname aan de Aalborg City Cup van de baan is. Eind 2022 zullen wij opnieuw de situatie beoordelen of deelname in 2023 wel een optie is.

  Ook het geplande trainingskamp van Vrouwen 1 van 20 januari tot en met 23 januari is om dezelfde reden geannuleerd. In samenspraak met de spelersraad is besloten om niet te gaan. Ook het trainingskamp wordt doorgeschoven naar het voorjaar hopende op versoepelingen.

  De Aalborg commissie

rfwbs-slide