• v.v. Go-Ahead Kampen
 • PEC JO10-2 - Go-Ahead Kampen JO10-1

  Vandaag is het dan eindelijk zover: Uit naar PEC!

  De afgelopen weken is de groep weer begonnen met trainen en oefenwedstrijden om zich voor te bereiden op de voorjaarscompetitie. Dat valt niet altijd mee. Een aantal ziek, dan weer afgelast, kortom: ritme pakken is soms niet makkelijk.

  Vandaag is de eerste competitiewedstrijd tegen PEC JO10-2 . De mannen zijn een beetje (gezond) gespannen. Voor het eerst voetballen in een stadion! En dan ook nog tegen PEC. Zoals altijd starten we met het doornemen van de posities en de bijbehorende taken. Tevens bespreken we wat er de afgelopen wedstrijd goed ging en wat niet!
  Dan is het zover. Het begint van beide kanten wat afwachtend. We zien al gelijk dat de jongens van PEC technisch en motorisch erg vaardig zijn. Het kost dan ook aardig wat moeite om ons aan hun spel aan te passen. Tot en met de eerste time out scoort PEC 2x (0-2). Na de time out beginnen onze combinaties wat beter te lopen en komen we gelijk (2-2). Dan vergeten we door te pakken waarop PEC weer kansen krijgt. Twee mooie schoten op het doel en dat maakt de ruststand 4-2 in het voordeel van PEC.

  In het begin van de tweede helft wordt er over en weer leuk gevoetbald. De stand komt dan al snel op 6-4 voor PEC. De jongens van PEC voeren nu het baltempo op. Onze jongens hebben moeite om dit volgen, hierdoor loopt PEC verder uit naar 9-4. Dan ontstaan er bij ons een paar kansen, boem 9-5 en dan 9-6. Hierna volgen voor ons aardig wat 1 op 1 (keeper) kansen, helaas gaan die er net niet in. De laatste 5 minuten zijn onze jongens redelijk op waardoor PEC uitloopt naar de eindstand van 11-6.

  Ondanks de nederlaag is het een leuke en leerzame wedstrijd geweest. We hebben veel mogen leren van het mooie technisch- en motorische voetbal van PEC. Ook de hele entourage was leuk om een keer mee te maken.
  Verder willen we de meegereisde vaders, moeders, opa’s en oma’s en familie bedanken voor de topsupport!! Nathan, Hidde, Thijmen, Djamil, Cas, Finn en Thomas

rfwbs-slide