• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Pilot loopcoordinatie- en techniektraining voor de JO10 en JO11

  In de huidige ontwikkelingen in het voetbalspel met o.a. kunstgras en het steeds sneller/fysieker worden van het voetbal, is het van belang dat de jeugdspelers ook specifieker geschoold gaan worden op basistechnieken en  loopcoördinatieve-motorische-mentale vaardigheden (Coerver/meulensteenmethode). Deels ter voorkoming van blessures en deels ter ondersteuning bij het technisch/motorisch vaardiger en dus het sterker worden van de lichamelijke-mentale aspecten van de ontwikkeling als jeugdspeler.

  In het verlengde van bovenstaande gaat voetbalvereniging Go Ahead Kampen haar jeugdspelers JO10 en JO11 technische- en loopcoördinatieve-motorisch-mentaal-vaardigheden aanbieden. Dit zal worden gedaan door eigen jeugdtrainers, die middels train-de-trainerscessies opgeleid gaan worden, zodat ze deze bovengenoemde vaardigheden t.z.t. zelf kunnen gaan aanbieden aan alle jeugdspelers/speelsters. Dit onder leiding van de technische commissie jeugd (TCJ) en opleider/trainer-coach Erik Nieuwenhuis.

  De data van de trainingen in het kalenderjaar 2020: 28 oktober, 11 november, 25 november en 9 december. Voor het kalenderjaar 2021 worden de acht data te zijne tijd vastgelegd. De tijdsblokken zijn als volgt ingedeeld:

  • JO10-1 en -2:    18.00-18.25u
  • JO10-3 t/m -5:  18.25-18.50u
  • JO11-1 t/m -3: 18.50-19.15u (dit is dus een extra training naast het reguliere trainingsprogramma!)[*]

  [*] de training van 28 oktober 2020 wordt gestart met enkel de JO11-1 en -2: dit om de juiste structuur binnen de techniek- en loopcoördinatietraining te bepalen.

  Bijgevoegd het volledige document betreffende loopcoördinatie- en techniektraining

rfwbs-slide