• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Stem op Go-Ahead Kampen bij de Rabo ClubSupport

  De jeugdopleiding blijft sterk groeien. De mini’s groeien letterlijk en figuurlijk als kool en na de herfstvakantie voegen we een MO11-3 en een JO8-5 aan de jeugdopleiding toe. Heel mooi, maar alle teams kunnen niet zonder de hulp van al die vrijwillige trainers en begeleiders. Daarom hebben wij ons ingeschreven voor de Rabo ClubSupport actie die loopt van 5 t/m 25 oktober en we hebben ervoor gekozen om in te zetten op de inzet van een clubkadercoach bij  Go-Ahead Kampen. 

  Ons jeugdbeleidsplan is erop gericht dat iedereen op zijn eigen niveau plezier heeft in het voetballen bij Go-Ahead Kampen. Wij vinden als vereniging dat wij moeten streven naar een gelijkwaardigere opleiding voor alle spelers en speelsters. Wij zijn daarom begonnen om op basis van het project Gelijke Kansen jeugdvoetbal van de KNVB de faciliteiten voor jeugdspelers zo gelijk als mogelijk te verdelen. Om deze ontwikkeling verder te brengen is ondersteuning van de grote groep veelal vrijwillige jeugdtrainers zonder opleiding belangrijk. Zij vervullen een belangrijke taak binnen het verenigingsleven van Go-Ahead, maar zouden hun taak nog veel beter kunnen doen. Door hen direct te ondersteunen en te begeleiden bij het geven van trainingen wordt het leuker om trainer te zijn en wordt de positieve sportcultuur binnen Go-Ahead Kampen verder versterkt. In het gesloten Nationaal Sportakkoord wordt het ondersteunen van trainers en coaches bij sportverenigingen ook als een belangrijke opdracht voor de komende jaren gezien. Dit moet bijdragen aan de grotere missie : Naar een Positieve Sportcultuur.

  Door clubkadercoaches in te zetten krijgen trainers betere begeleiding met als uiteindelijk doel het sportplezier te vergroten en de uitstroom bij Go-Ahead Kampen te beperken. Go-Ahead Kampen wil de bijdrage van de Rabobank Clubsupport daarom inzetten voor het implementeren van Coach-de-Coach trajecten (‘Clubkadercoaching’) door middel van het inzetten van een Clubkadercoach.  Een Clubkadercoach kan op lokaal niveau trainers en coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat bij onze vereniging. De focus ligt op het vergroten van het sportplezier voor alle jongens en meiden bij Go-Ahead Kampen, zonder overigens het technische aspect uit het oog te verliezen. De Clubkadercoach moet daarnaast vrijwilligers binnen de vereniging gaan opleiden op om deze rol structureel te gaan vervullen.

  Een stem voor Go-Ahead Kampen bij de Rabobank ClubSupport is dus een stem op jezelf of een stem op een nog betere opleiding voor uw zoon of dochter. Van 5 tot en met 25 oktober kunnen leden van de rabobank stemmen op de deelnemende clubs. Stemmen gaat vanaf dit jaar via de Rabo Bankieren App.

  https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/?utm_conn_number=1&utm_conn_id=47679-T5PIOM27AUPH2-464566487680&gclid=EAIaIQobChMIld3lj4md7AIVSemyCh1H7gBdEAAYASAAEgIpR_D_BwE

rfwbs-slide