• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Sterke groei meiden/vrouwen Go Ahead Kampen.

  Start.
  In 2015 zijn de meiden van Go Ahead Kampen gestart met 26 meiden. Komend seizoen starten bijna 150 meiden/vrouwen. De laatste jaren is geïnvesteerd in de kwaliteit van de meiden/vrouwen met steun van de sponsoren At Sea, Regelink, Tanning en Conburtion. Deze sponsoren blijven betrokken.

  Van kwantiteit naar kwaliteit.
  "De afgelopen jaren hebben wij gebouwd aan een stabiel fundament voor het meiden- en vrouwenvoetbal. Met dank aan de vrijwilligers en sponsoren" aldus woordvoerder/trainer Dames1 Harry Bakker " Het is nu tijd om de volgende stap te zetten en verder te professionaliseren in kwaliteit naast de kwantiteit. Dat uit zich in faciliteiten zoals kleding, trainingsmaterialen, maar ook het opleiden van trainers en het verder uitbouwen van ons vrouwelijk kader. Daarbij denken we aan vrouwelijke scheidsrechters, trainsters en bestuursleden. "

  Clubrecord.
  Ook de verbetering van de kleedkamers, de massageruimte en de kantine van Go Ahead Kampen passen bij de meerjarige kwalitatieve impuls op sportpark Middenwetering. Komend seizoen spelen bijna 55 teams in de competitie 2020/2021. Dit is een clubrecord.

  Begrip in de regio.
  "Inmiddels zijn onze meiden- en vrouwenafdeling een begrip in de regio. In ieder leeftijdsklasse spelen een of meerdere meidenteams zodat meiden op hun eigen niveau kunnen instromen en verder ontwikkelen." aldus een tevreden Harry Bakker. Bakker werkt samen met een meidencommissie om de vele activiteiten van de meiden en vrouwen op een goede wijze te organiseren. Vele handen maken licht werk!

  Landelijke pitch ING gewonnen.
  Go Ahead Kampen heeft een meerjarig plan opgesteld. Het 3-jarig plan voor de meiden en vrouwen wordt landelijk ondersteund door de ING en de KNVB. Go Ahead Kampen heeft de landelijke pitch gewonnen. Dit zorgt voor een extra impuls voor het stimuleren van meiden- en vrouwenvoetbal. Ook het opleiden van vrouwelijk kader en het stimuleren van gemengd voetbal (binnen de pupillen) wordt zo extra ondersteund. Verder wil Go Ahead Kampen een ING-meidentoernooi organiseren.

 • Foto: Jan Buitenhuis

rfwbs-slide