• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Tussen begin- en eindsignaal

  Tussen begin- en eindsignaal

  imponeerde Go-Ahead in de eerste thuiswedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. De Kampenaren moesten aantreden tegen de eveneens nummer drie van de 1e klasse West te weten AFC zaterdag uit Amsterdam. De gasten behaalden in de competitie 49 punten en Go-Ahead 48, vooraf al spanning genoeg. De rood-gelen begonnen overdonderend, want na zes minuten stond het al 2-0. In het verdere verloop van de eerste helft lukte het minder en kort voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter de heer V. S. Ris uit Groningen kwamen de Amsterdammers terug tot 2-1. Kort na de hervatting kwam Arjan Wiegers erin voor Nick Hendriks en met zijn snelheid en techniek bracht hij de defensie van AFC dikwijls tot wanhoop. Voor de rust speelden de gasten regelmatig goed voetbal, maar effectief was men niet. Toen het na 54 minuten 3-1 voor de Kampenaren werd knakte er iets bij de gasten. Het scoren was bij Go-Ahead veel beter verzorgd en uiteindelijk stond er de onwaarschijnlijke 6-2 op het scorebord. In hoeverre AFC vooraf met de wedstrijd bezig was is moeilijk te zeggen, maar de tegenstander ging behoorlijk in de fout dat er om kwart voor drie nog geen opstelling was. Met name de radioverslaggever van IJsselmond voelde zich behoorlijk gedupeerd. Dit kan natuurlijk niet!!! Het kwam uiteindelijk nog goed, maar je bent wel met beslissende wedstrijden bezig. Door dit resultaat is AFC uitgeschakeld en reizen de Kampenaren komende zaterdag af naar Bennekom, een tegenstander uit de competitie. Vanwege de plaatsing was Bennekom vrijgeloot.
  Bij warm weer vooraf wat vuurwerk en voordat er twee minuten gespeeld waren stond het 1-0 voor de rood-gelen. Na de aftrap van de gasten meteen een eerste schot waarbij de bal over het doel ging. De Kamper aanval was meteen goed voor de 1-0. Wail Doufikar speelde af naar Nick Hendriks en uit zijn prachtige lange voorzet kopte Adi Draganovic via de grond de bal achter doelman Gijs van Zetten. Hierbij ging hij niet geheel vrijuit. Vijf minuten later groot feest, toen Jurrian Zandbergen afspeelde naar Wilbert Wessels en deze de doelman geen kans gaf: 2-0. Er volgde een knappe actie van Timothy Fechter op het middenveld en aan de andere kant stopte doelman Tim Noordman de bal bij een afstandsschot. Ook Laurens van Keulen greep goed in bij een gevaarlijk moment. Er volgde een periode, waarin AFC qua voetbal zeker niet de mindere van Go-Ahead was. Er volgde een sterk moment van Dennis van der Wal. Bij een prachtig schot van Nick Hendriks liet de keeper de bal los, maar Wilbert Wessels kon er net niet van profiteren. Vanwege de warmte volgde er een verfrissingspauze. In deze fase waren de gasten de betere ploeg en na 42 minuten een terechte beloning, toen één van de betere spelers van AFC Mauristo Helstone soleerde en niet aangevallen werd. Hij scoorde op dat moment de belangrijke 2-1. Met deze stand brak de rust aan.
  Met alle respect voor Nick Hendriks bracht de wissel na 48 minuten meer snelheid in de wedstrijd. Eerst claimde AFC een strafschop, maar Go-Ahead ging voor de bal en raakte deze ook. Na 54 minuten een actie op links en na wat heen en weer getrap scoorde Arjan Wiegers met een mooie schuiver: 3-1. Uit een voorzet van Arjan Wiegers verwerkte Oscar Cardoza met moeite de bal tot hoekschop. Deze speler, Willem Deetman en Wessel Westerhof ontvingen in deze sportieve wedstrijd een gele kaart. Bij Go-Ahead werd niemand genoteerd. Na 61 minuten werd Wilbert Wessels de ruimte ingestuurd en omspeelde vervolgens de doelman en zorgde voor de 4-1. Bij een inzet van AFC was Tim Noordman al gepasseerd, maar nu redde Dennis van der Wal voor de lijn. Nadat bij een kopbal van Wilbert Wessels de bal (bijna) achter de lijn was werd na 71 minuten Jurrian Zandbergen gewisseld voor Samir Merraki die eindelijk enkele sterke momenten had. Op rechts gaf hij na 76 minuten de bal af naar Arjan Wiegers en die tilde de stand op fraaie wijze naar 5-1. De Kamper aanhang was enthousiast. Nick van der Kooi kwam er nog in voor Niek van Enk. Na 84 minuten deed AFC nog iets terug middels Mitchell Faerber, maar het laatste woord was weer voor Go-Ahead, toen na een aanval door het midden Wilbert Wessels voor zijn derde zorgde en aldus een fraaie 6-2 overwinning in deze nacompetitie. Even hiervoor was Timothy Fechter uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Komende zaterdag dus naar Bennekom voor de tweede wedstrijd. Wat zal het worden???

  8518251820
rfwbs-slide