• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Tussen begin- en eindsignaal

  Tussen begin- en eindsignaal

  wist Go-Ahead de grote nederlaag in Ede enigszins uit te wissen in de thuiswedstrijd tegen DOS'37 uit Vriezenveen. Na een voorsprong kwamen de rood-gelen twee keer achter en daar de derde treffer van de gasten pas vier minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de heer P.G.M. Hulsmeijers uit Oldenzaal tot stand kwam vreesde de Kamper aanhang een tweede nederlaag, maar enkele minuten later kwam toch nog de 3-3 op het scorebord en gezien het hele wedstrijdverloop konden beide ploegen tevreden zijn met de remise. Het eerste competitiepunt is dus binnen en komende zaterdag in weer een thuiswedstrijd komt SDV Barneveld op bezoek en dan hopelijk de eerste overwinning.
  Twee wijzigingen bij Go-Ahead: Bram van Enk en Nick Hendriks waren geblesseerd en Dennis van der Wal en Arjan Wiegers waren terug van blessures. Dennis fungeerde weer als aanvoerder. Ook DOS was met verlies begonnen en dus wilden beide ploegen graag winnen. Bij minder mooi weer en af en toe regen al in de tweede minuut kopte Niek van Enk de bal uit een mooie voorzet van Samir Merraki over de lat. Even later trof Wilbert Wessels met een hard schot de paal. Hierna bleef Go-Ahead druk uitoefenen en na negen minuten kwam de Kamper ploeg op voorsprong. Tweemaal kwam Gianlucca van der Vegt met een voorzet en uiteindelijk schoot Adi Draganovic de bal langs doelman Jordy Dijkhuis die hierbij niet vrijuit ging: 1-0. Een mooie opsteker, maar de gasten gaven zich niet gewonnen. Er waren momenten dat DOS de betere ploeg was, maar tot echte kansen kwam het niet. Daar Go-Ahead verderop ook weinig liet zien was er pas na ruim een half uur weer wat te melden toen DOS scoorde maar er reeds voor buitenspel was gefloten. Een minuut later dan toch de 1-1. Uit een voorzet van Martijn Olde Olthof zorgde Menno Kamphuis voor de gelijkmaker. Na een corner van Arjan Wiegers kwam de bal hard voor en nadat de bal onder de keeper door ging kopte Dennis van der Wal de bal langs het doel. Bij een mooi schot van Nick Wennink greep Niek Bongers goed in. Beide keepers maakten dikwijls een onzekere indruk. Bij een mooie DOS aanval werd de bal prima weggewerkt door Timothy Fechter. Twee minuten voor de rust scoorde Wilbert Wessels en om onduidelijke redenen werd deze treffer afgekeurd. Dus navraag bij de arbiter die verklaarde dat hij het zelf niet goed kon zien en afging op zijn assistent-scheidsrechter en deze hands had geconstateerd. Een nogal verwarrende situatie. Rust aldus 1-1.
  Vier minuten was de tweede helft oud, toen de bal uit een voorzet van Arjan Wiegers door Niek van Enk naast werd gekopt. Na 58 minuten balverlies van Michael Lanting en DOS kwam tot een aanval en weer Menno Kamphuis zorgde voor de 1-2. Even later weer een behoorlijke kans voor dezelfde speler, maar nu redde Niek Bongers uitstekend. Vijf minuten later werd de teleurstellende Samir Merraki gewisseld voor Sven Hellendoorn. Het duurde nog een poosje, maar na 76 minuten dan toch de verdiende 2-2. Een knappe actie van Arjan Wiegers, waarbij hij langs twee verdedigers ging en vervolgens de bal mooi in de korte hoek schoot. Zat er nog meer in voor de rood-gelen? Na 82 minuten maakte Gianlucca van der Vegt plaats voor Rob ter Horst, maar vier minuten later een treffer van de gasten middels een kopbal van Nick Wennink: 2-3. De nederlaag leek een feit, maar Go-Ahead bleef het proberen en vlak voor tijd was het de ingevallen Rob ter Horst die raak schoot, waarbij de bal het been van Martijn Olde Olthof schampte, aldus 3-3 en gejuich bij de rood-gele aanhang. Al met al een niet al te beste wedstrijd. Maar door de zes doelpunten en af en toe ook wat hectisch gingen de toeschouwers tevreden huiswaarts. Gele kaarten waren er bij de geel-zwarten voor aanvoerder Dennis Boshoeve en bij Go-Ahead werden Adi Draganovic en Laurens van Keulen genoteerd. Uitgeroepen tot man van de wedstrijd was het Arjan Wiegers.

  8518251820

   

  Fotoverslag: Willibrord

  Fotoverslag: Irma Wessels - van der Veen

rfwbs-slide