• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Tussen begin- en eindsignaal

  Tussen begin- en eindsignaal

  zagen de toeschouwers bij een stevige wind in Opheusden een wedstrijd van twee helften. Het rechtstreeks uit de hoofdklasse gedegradeerde DFS en Go-Ahead speelden beiden op de aanval. Voor de rust bepaalden de Kampenaren het wedstrijdbeeld en kwam Go-Ahead op voorsprong, maar gezien de mogelijkheden had de 0-1 bij rust hoger moeten zijn. Dat verzuimden de rood-gelen en toen in de tweede helft doelman Niek Bongers in de fout ging en het gelijk werd trok de thuisclub de wedstrijd naar zich toe en scoorde ook de winnende en toen had het meer dan 2-1 kunnen worden. Voor de rust speelde Go-Ahead dikwijls een prima wedstrijd en kennelijk werd DFS er door verrast en presteerde matig. Niets wees erop dat men weer terug wil naar de hoofdklasse. Scheidsrechter was de heer M. de Boer uit Harderwijk en voor de derde keer weer met eigen assistent-scheidsrechters. De arbiter was gemakkelijk met het geven van gele kaarten, want zeven spelers gingen op de bon. Bij DFS drie voor Kerem Cifci, Cedric Badjeck en Marijn de Kler en vier dus voor Go-Ahead: Michael Lanting, Timothy Fechter, Samir Merraki en Tim Sleifer. Echt onsportief was de wedstrijd niet eens. Bij de Kamper ploeg was Wilbert Wessels weer terug na een blessure. Hij viel in de tweede helft in.
  Na de aftrap van DFS al in de tweede minuut een uitgelezen mogelijkheid voor de gasten. Op links gaf Arjan Wiegers de bal goed voor en op enkele meters kwam Sven Hellendoorn alleen voor doelman Jordy van der Kracht en i.p.v. de hoek uit te zoeken schoot hij de bal tegen de keeper aan. Aan de andere kant een snelle aanval en op rechts werd een steekpass gegeven, maar daarna werd de bal prima geblokt. Uit een vrije trap van Samir Merraki schoot hij de bal in handen van de doelman. Go-Ahead had de harde wind mee maar profiteerde daar niet van. Niek van Enk gaf een goede voorzet, maar Michael den Heijer verwerkte de bal met een ferme trap. Even later liet Samir Merraki een prima kans onbenut. Na 21 minuten volgde de terechte 0-1. Na een steekpass van Timothy Fechter ging defensief de doelman in de fout en daarna schoot Sven Hellendoorn zijn ploeg naar de voorsprong. Daarna bleef de Kamper ploeg de wedstrijd beheersen, maar zoals reeds gezegd werd de score niet opgevoerd. Een aantal mogelijkheden voor Samir Merraki en later ook schoten van Bram en Niek van Enk. Eenmaal een mooi schot bij de thuisclub van Michael den Heijer, maar hij schoot de bal net over de lat. Bij de Kamper aanhang was er toch wel tevredenheid dat er met een voorsprong de rust werd ingegaan.
  Al direct in de tweede helft een fraaie solo van Samir Merraki, maar hij schoot de bal over de lat. DFS moest nu toch wel komen en na 51 minuten werd het 1-1. De bal werd door Marijn de Kler ingeschoten en het leek niet al te moeilijk voor Niek Bongers, maar de bal glipte hem onder de arm door en later verklaarde hij dat hij gehinderd werd door de felle zon. Een teleurstelling die ook gevolgen had, want van het prima voetbal van de eerste helft was daarna weinig meer over. Bram van Enk maakte plaats voor Nick Hendriks. Er volgden een paar goede mogelijkheden voor de thuisclub, maar men zag nog geen kans tot doelpunten te komen. Na 66 minuten werd Tim Sleifer gewisseld voor Wilbert Wessels. Zes minuten later dan toch de 2-1 na een aanval over links en het was Zefanho Kiriwenno die doel trof. Even later weer een grote kans voor hem, maar nu schoot hij de bal tegen de kruising. De laatste wissel was Gianlucca van der Vegt voor Michael Lanting. Ondanks het nu sterkere DFS bleef het spannend tot het laatst. Beide ploegen meenden een keer het recht op een strafschop te hebben, maar dat kwam er niet van. Verdediger Kerem Cifci ontsnapte aan een tweede gele kaart na een pittige overtreding op Arjan Wiegers. Deze kon hierna de wedstrijd niet uitspelen en verliet het veld, Go-Ahead dus nog even met een man minder. Gianlucca van der Vegt kwam nog in de vrij lange blessuretijd tot een schot waarbij de bal over de lat ging. Aldus toch verlies voor Go-Ahead dat zich nu kan opmaken voor de twee komende derbies. A.s. zaterdag om 18.00 uur op Middenwetering tegen DOS Kampen en een week later het duel bij KHC ook om 18.00 uur en niet om 14.30 uur wat eerder de bedoeling was. Met goed weer duizende toeschouwers???

  8518251820

   

  Fotoverslag: Willibrord Sleifer

  Fotoverslag: Irma Wessels - van der Veen

rfwbs-slide