• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Tussen begin- en eindsignaal

  Tussen begin- en eindsignaal

  startte Go-Ahead de bekercompetitie met een uitwedstrijd in en tegen zondag 2e klasser Heerde, uitkomend in Noord. De rood-gelen, ditmaal in het wit, begonnen met een serie invallers door veel geblesseerden. Tevens ontbraken Bram van Enk door ziekte en Michael Lanting vanwege een schorsing. Bij de thuisclub ontbrak ook een aantal spelers. Voor de rust was de Kamper ploeg regelmatig de betere, al werd er onvoldoende gescoord. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 3-3 en hierbij maakte Heerde in de 92ste minuut gelijk. In de tweede helft was het spel van Go-Ahead een stuk minder. Dennis van der Wal was aanvoerder, maar die raakte ook geblesseerd en toen kreeg Adi Draganovic de aanvoerdersband. Scheidsrechter in deze sportieve ontmoeting was de heer H. Migchelbrink uit Doetinchem, die beide ploegen een gele kaart gaf. Bij de thuisclub was Daan Nijmeijer de klos en bij Go-Ahead ging Adi Draganovic op de bon. Gelukkig geen onweer, maar na de rust wel regelmatig regen.

  Go-Ahead begon sterk aanvallend, na een voorzet van Nick Kuipers kopte Wilbert Wessels de bal net naast het doel van Vincent Mosterd. Onverwachts nam Heerde na acht minuten de leiding, toen na een aanval van links de bal goed voorgegeven werd door Dennis Calkhoven en vervolgens Daan Nijmeijer doelman Renee Agterhuis passeerde: 1-0. Zes minuten al de 1-1 na een Kamper aanval door het midden. Via Wilbert Wessels was het de prima spelende Nick Hendriks die de bal fraai in de verre hoek schoot. Er volgde een fase, waarin weinig kansen ontstonden. Na 35 minuten het uitvallen van Dennis van der Wal en Rick Diender was zijn vervanger. Drie minuten later kwam Go-Ahead toch wel verdiend op voorsprong. Adi Draganovic bereikte met een snelle aanval Wail Doufikar en daarna kwam Kees Tol in het bezit van de bal en trof doel. Aan de andere kant een gevaarlijke voorzet van links, maar de bal werd uitstekend weggewerkt door Nick van der Kooi. Kort voor de rust nog een mooi schot van Nick Hendriks waarbij hij de buitenkant van de paal raakte. Ruststand aldus 1-2.

  De tweede helft begon met regen. Al spoedig bracht Heerde het tot een tweetal corners. Bij de Kampenaren een strakke voorzet van Adi Draganovic, maar Wilbert Wessels kon er net niet bij. Na 60 minuten kwam Heerde weer op gelijke hoogte, toen met een goed schot in de hoek Nick Wijenberg de stand op 2-2 bracht. Vijf minuten later weer en treffer van de gasten. Na een knappe solo van Nick Hendriks rondde hij deze actie af met een prachtig schot in de verre hoek: 2-3. Na een prima redding van Renee Agterhuis volgde aan de andere kant een moment waarbij Rob ter Horst in het strafschopgebied werd neergelegd, maar de arbiter zag er geen penalty in. Na 78 minuten maakte Nick Kuipers plaats voor Nelis van Dijk. Over en weer nog een tweetal kansen en Go-Ahead leek de buit binnen te hebben, maar in blessuretijd een vrije trap voor Heerde en het was Elkjar Dijkgraaf die deze prima benutte: 3-3. Direct hierna klonk het eindsignaal en enige tijd later kwam de eindstand van de andere poulewedstrijd binnen. FC Horst tegen WVF: 4-3. Eerstgenoemde is komende zaterdag in Kampen de volgende tegenstander.

  8518251820

  Fotoverslag Klik hier:  Willibrord Sleifer

  Fotoverslag Klik hier: Irma Wessels- van der Veen

rfwbs-slide