• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Tussen begin- en eindsignaal

  Tussen begin- en eindsignaal
  speelde Go-Ahead voor de tweede bekerronde op eigen terrein tegen 2e klasser FC Horst (bij Ermelo) dat nogal verrassend van WVF had gewonnen. Tegen de Kampenaren hadden de gasten weinig in te brengen en na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-1, maar dat lag meer aan de rood-gelen die na de hervatting een matige partij speelden. Door het aantal blessures deed men het in de tweede helft rustig aan en werd er dus niet meer gescoord, wel een tegengoal van FC Horst. Nu was er een blessure van Kees Tol bijgekomen. Terug van een blessure was Bram van Enk en Michael Lanting was terug van een schorsing. Het doel werd verdedigd door Joar Terpstra en Adi Draganovic fungeerde als aanvoerder. Scheidsrechter was de heer E.J.H.de Gier uit Biddinghuizen die in dit sportieve treffen één gele kaart uitdeelde aan invaller Mark van de Bos van de in het blauw gestoken gasten.
  Al vijf minuten na de aftrap een hard schot van Nick Hendriks waarbij de bal prima gekeerd werd door doelman Ronald ter Hoef. Drie minuten later schoot Wilbert Wessels de bal via een verdediger tegen de paal. Na 14 minuten al de openingstreffer. Wilbert Wessels miste de bal half en daarna schoot Tim Sleifer raak via verdediger Brandon Karangwa: 1-0. Uit een hard genomen vrije trap van Michael Lanting redde de keeper ten koste van een corner. FC Horst kon er aanvallend heel weinig tegenover stellen en de Kamper goalie had weinig te doen. Na 19 minuten reeds de 2-0, toen weer Brandon Karangwa de bal eigen doel werkte. Dezelfde speler deed het even later beter door Wail Doufikar met een knappe actie de bal afhandig te maken. Verre passes van verdediger Nick Kuipers kwamen vaak goed terecht en bij één ervan kon Wilbert Wessels alleen op de doelman afgaan, maar hij kon nog redden ten koste van een hoekschop. Pas ver in de eerste helft een mogelijkheid voor FC Horst toen Lars van Wetering tot een schot kwam waarbij de bal net naast het doel ging. Vier minuten voor de rust een mooie Kamper aanval en uiteindelijk legde Rob ter Horst de bal breed op Wilbert Wessels die simpel voor de 3-0 zorgde.
  Hopelijk in de tweede helft een beter FC Horst. Dat kwam er niet van, maar men toonde nu wel meer strijdlust. Go- Ahead hoefde niet meer zo nodig en dat liet men de toeschouwers ook zien. Derhalve valt er over de tweede helft weinig te melden. Eerst wel twee kansen voor Wail Doufikar en Rob ter Horst. Aan de andere kant een redding van Joar Terpstra op een kopbal. Na 62 minuten maakte Nick Kuipers plaats voor Sven Hellendoorn en vijf minuten later kwam Niek van Enk erin voor Tim Sleifer. Na 74 minuten dan toch de 3-1, toen Joar Terpstra ver buiten zijn doel een duel aanging en de bal kwijtraakte. Het was daarna Bram van Enk die de bal in eigen doel werkte. Het restant was nauwelijks het aankijken waard, maar met de winst heeft Go-Ahead vier punten en moet de Kamper ploeg komende zaterdag naar WVF.
  8518251820

   

  Fotoverlag klik hier fotograaf Willibrord Sleifer

  Fotoverslag klik hier fotograaf Irma Wessels-van der Veen

rfwbs-slide