• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Klik op de foto voor het fotoverslag
 • Tussen begin- en eindsignaal

  Tussen begin- en eindsignaal

  keek Go-Ahead in Vriezenveen tegen DOS’37 al na 18 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Hoewel Go-Ahead de eerste minuten goed begon was de thuisclub reeds na acht minuten succesvol. Bij een aanval tien minuten later was het weer raak en toen al leken de rood-gelen kansloos. Toch scoorde de Kamper ploeg voor de rust tegen en kon men in de tweede helft één en ander recht zetten. Een bij vlagen sterk spelend Go-Ahead kwam uitstekend terug en na de gelijkmaker ging de ploeg voor de volle winst en slaagde daarin. Met een knappe 2-4 overwinning werden de punten meegenomen naar Kampen. Door de nieuwe coronaregels was het een wedstrijd zonder publiek en dat deed toch wel erg raar aan. Geen sfeer en te hopen dat dit niet te lang gaat duren.

  Terug van een blessure waren Kees Tol en Nick Kuipers. Eerstgenoemde startte in de basis, hierdoor moest Niek van Enk zijn plaats afstaan en Nick Kuipers begon op de bank. Dit keer weer eens een wedstrijd met eigen assistent-scheidsrechters. In dit duel erg goed geleid door scheidsrechter de heer M.A. Spoon uit Enter vielen er vier gele kaarten. Bij Go-Ahead waren dat Nick Hendriks, Sven Hellendoorn en Laurens van Keulen en voor de thuisclub “scoorde” Menno Kamphuis. Na de aftrap van de gasten volgden enkele kansen over en weer en dus kwam de openingstreffer van DOS’37. Na onzeker optreden van Dennis van der Wal en doelman Joar Terpstra die onder de bal doorging was het spits Menno Kamphuis die de 1-0 op het scorebord bracht. Tien minuten later werd de bal na een voorzet van rechts onvoldoende weggewerkt en weer scoorde eerder genoemde speler de 2-0. Daarna leek het ook nog 3-0 te worden, maar gelukkig voor Go-Ahead kopte Ronald te Morsche in vrije positie de bal over de lat. Het zag er erg somber uit voor de Kampenaren. Nog een keer ontsnapte Go-Ahead toen de doelpuntenmaker de bal tegen de paal schoot. Wat moest dit worden? Er volgde een fase waarin Go-Ahead het betere van het spel had, maar tot kansen kwam men nauwelijks. Eindelijk na 35 minuten kwam de belangrijke tegengoal. Kees Tol werd prima aangespeeld en nu versloeg hij doelman Partrick Nitert met een mooi laag schot: 2-1. Kort voor de rust gaf de arbiter een onterechte hoekschop aan Go-Ahead en verschillende spelers van de thuisclub lieten blijken dat hij het verkeerd had gezien. Go-Ahead scoorde hieruit niet en aldus een 2-1 ruststand.

  Na de hervatting had Bram van Enk plaats gemaakt voor Nick Kuipers. Vier minuten was er gespeeld toen Menno Kamphuis de bal bovenop de lat plaatste. DOS’37 speelde vaak wat feller dan de Kampenaren, maar het voetbal van Go-Ahead was dikwijls beter. Na een voorzet van Wail Doufikar kon Martijn Olde Olthof de bal met moeite wegwerken. Bij deze actie kwam de doelman tot de ontdekking dat er een gat in het veld zat vlakbij de doelpaal. Het kostte bijna vier minuten dat dit euvel verholpen was, er werd op gewoon gras gespeeld. Nadat DOS’37 een strafschop claimde en de scheidsrechter dit anders zag kreeg de thuisclub na 65 minuten een grote kans op de 3-1, maar de bal werd naast het doel geschoten. Hierna trok Go-Ahead de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Na 70 minuten kwam Niek van Enk erin voor Nick van der Kooi. Twee minuten later kwam Go-Ahead op gelijke hoogte toen Niek van Enk onjuist werd neergelegd door invaller Wietse van ’t Spijker en zeer beslist wees de arbiter naar de stip. Enkele spelers van DOS’37 riepen naar de keeper dat Wilbert Wessels vorige zaterdag in eerste instantie zijn strafschop gestopt zag, maar Wilbert liet zich niet van de wijs brengen en schoot de stand onberispelijk naar 2-2. Al dan niet bewust voelde Go-Ahead dat er nu meer in zat. Bij een volgend opstootje aan de andere kant kregen Menno Kamphuis en Laurens van Keulen geel. Overigens was het een correcte wedstrijd. Na 84 minuten kwamen de geel-zwarten goed weg, toen na een solo van Kees Tol hij de paal trof. Twee minuten later dan de verlossende 2-3, toen op links Nick Hendriks soleerde en de bal uit een moeilijke positie fraai in de verre hoek schoot. Dolle vreugde en even later volgde er acht minuten blessuretijd, het gat bij het doel, enkele blessurebehandelingen en wissels. Na 85 minuten was Rob ter Horst er nog ingekomen voor Wail Doufikar. Helemaal mooi werd het voor de Kampenaren toen Nick Hendriks een schot loste waarbij de bal van richting werd veranderd en doelman Patrtick Nitert kansloos was: 2-4. Al met al een knappe prestatie van Go-Ahead om na een 2-0 zo terug te komen. Komende zaterdag spelen de rood-gelen thuis tegen DTS’35 uit Ede.

  8518251820

rfwbs-slide