• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen 1 - Dos Kampen 1

  Afgelopen zaterdag verloor Go-Ahead Kampen zeer onnodig met 2-1 bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde DFS Opheusden. De rood-gelen speelden een prima 1e helft en het had bij rust minimaal 0-3 moeten staan, maar hele grote kansen waren niet aan Sven Hellendoorn, Samir Merraki en Bram van Enk besteed. Sven Hellendoorn wist, na een goede steekpass van Timothy Fechter, in de 22e minuut wel de 0-1 te scoren. Na rust direct een grote kans voor Merraki, maar hij schoot over. De 1-1 was een heel knullig moment. Een slechte voorzet van de linksback van DFS kon door Niek Bongers simpel worden gepakt, maar door de zon werd hij verblind en de bal stuiterde zo het doel in. Ook bij de 2-1 ging er van alles mis en zo gaf GAK uit het niets drie hele dure punten cadeau aan DFS en keerde iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt zwaar teleurgesteld terug richting Kampen. A.s. zaterdag is er weer een nieuwe speelronde en zodoende nieuwe kansen. Er staat een heel mooi affiche op het programma, want DOS Kampen komt op bezoek.

  Na vier seizoenen in de 2e klasse is DOS Kampen eindelijk weer terug in de 1e klasse. De ‘’Poelanten’’ doen het tot op heden naar behoren en de ploeg van hoofdtrainer Marcel Post is terug te vinden op de 9e plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag won men knap met 6-2 van DOS’37. Daarvoor ging men drie maal onnodig onderuit tegen CSV Apeldoorn (4-1), DTS Ede (1-2) en DZC’68 (0-1). De tegenvallende derby tegen KHC eindigde in een bloedeloze 0-0 en de 1e wedstrijd van het seizoen werd met 3-0 gewonnen van Nunspeet. DOS heeft een jonge en talentvolle ploeg met Erik Rotman en Wim Snippe (33 en 34 jaar) als routiniers in de verdediging.

  Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 10 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Dos Kampen:

  - 25 april 2015:
  DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 1-2
  Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Lenhard de Velde (DOS Kampen)

  - 6 september 2014:
  Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 1-1
  Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Rob Kabboord (DOS Kampen)

  - 2 maart 2013:
  DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 2-1
  Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Lenhard de Velde, Frank Post (DOS Kampen)

  - 29 september 2012:
  Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-1
  Sander Morren, Hussein Raza (Go-Ahead Kampen) en Frank Post (DOS Kampen)

  - 17 maart 2012:
  DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 1-2
  Kevin Smit, Sander Morren (Go-Ahead Kampen) en Dennis Diender (DOS Kampen)

  - 15 oktober 2011:
  Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 6-1
  Eddo Wesselink 2x, Kevin Smit, Jurrian Zandbergen, Jeroen van Leeuwen, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Jeffrey Klein (DOS Kampen)

  - 2 april 2011:
  DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 2-2
  Murat Acikgoz, Revelino Sabono (Go-Ahead Kampen) en Adri Gunnink, Yunus Aybek (DOS Kampen)

  - 22 januari 2011:
  Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-2
  Jeroen van Leeuwen, Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en Jord van der Weerd, Frank Koenderman (DOS Kampen)

  Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

  * SVZW – Hierden
  * WHC – CSV Apeldoorn
  * KHC – DFS Opheusden
  * Bennekom – Nunspeet
  * DTS Ede – DZC’68
  * DOS’37 – SDV Barneveld

  Go-Ahead Kampen – DOS Kampen is absoluut een wedstrijd om naar uit te kijken. Het blijft voor vele supporters voelen als de enige echte Kamper derby, zonder KHC, dat het de laatste jaren prima heeft gedaan, te kort te doen. In het verleden zijn er op het hoogste amateurniveau ontzettend veel spectaculaire wedstrijden geweest tussen beide rivalen. Dat Go-Ahead Kampen 4.5 jaar geleden DOS Kampen hoogstpersoonlijk naar de 2e klasse stuurde, dankzij een 1-2 overwinning op de Maten, zal bij de Dossers nog wel vervelende gevoelens naar boven brengen en men zal gebrand zijn op revanche. Hoofdtrainer Marco Roelofsen, zijn staf en de spelers zullen zich deze week optimaal moeten gaan voorbereiden op deze wedstrijd, want het zal een moeilijke en spannende pot gaan worden met vele duizenden supporters langs de lijn. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 18.00 uur en staat onder leiding van arbiter Groenewegen uit Delfzijl. Deze kraker mag u als supporter en voetballiefhebber absoluut niet missen, tot zaterdag !!

  Robert Hamer.

rfwbs-slide