• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen 1 - SVZW 1  Afgelopen zaterdag stond er geen competitie, maar een bekerwedstrijd op het programma. Go-Ahead Kampen won op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld met 2-3 van een hard werkend Vroomshoopse Boys en de rood-gelen gaan dus in de koker voor de loting van de 2e bekerronde KNVB Oost. Na een 1-0 ruststand wist de ervaren Michael Lanting vijf minuten na de pauze de 1-1 aan te tekenen middels een prima kopbal uit een goed genomen hoekschop van Samir Merraki. Twee minuten later stond het 2-1 en in de 58e minuut scoorde Wilbert Wessels de 2-2, na prima voorbereidend werk van Adi Draganovic. Beide ploegen speelden vol voor de overwinning en het was GAK dat in de 88e minuut, door een kopbal van Wessels, uit een strak genomen corner van Merraki, de 2-3 aantekende. De slotfase was spannend, maar de Kampenaren hielden stand. A.s. zaterdag weer competitie voetbal en dan staat er een heerlijk potje op het programma, want koploper SVZW uit Wierden komt op bezoek in Kampen.

  De ploeg van hoofdtrainer Philip Agteres is terug te vinden op de 1e plaats met 21 punten uit 8 wedstrijden. Daarmee wisten de Zwaluwen de 1e periode binnen te slepen. SVZW scoort de laatste weken heel makkelijk en het won achtereenvolgens van SDV Barneveld (6-0), Nunspeet (0-3), Hierden (6-2), Bennekom (1-4) en afgelopen zaterdag werd er voor de beker met 4-0 gewonnen van hoofdklasser Longa’30 uit Lichtenvoorde. Je kunt dus concluderen dat men uitstekend in vorm is. Clubtopscorer is de snelle en behendige Yessin Maskoul met 7 goals.

  Hieronder ziet u de historie van de afgelopen zes seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en SVZW:

  - 12 mei 2018:
  Go-Ahead Kampen – SVZW, 0-4
  Maarten Jansen 2x, Robin de Jong, Nigel Michels (SVZW)

  - 25 november 2017:
  SVZW – Go-Ahead Kampen, 2-1
  Nico Veldman (Go-Ahead Kampen) en Deniz Sahbaz, Yessin Maskoul (SVZW)

  - 11 maart 2017:
  Go-Ahead Kampen – SVZW, 3-2
  Arjan Wiegers, Niek van Enk, Luuc Knul (Go-Ahead Kampen) en Yessin Maskoul, Maarten Jansen (SVZW)

  - 5 november 2016:
  SVZW – Go-Ahead Kampen, 3-1
  Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Kevin Aman, Maarten Jansen, Darek Andrzejak (SVZW)

  - 10 mei 2014:
  SVZW – Go-Ahead Kampen, 5-1
  Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Christian Cicek 2x, Ruud ter Heide, Cenk Uguz, Kevin Aman (SVZW)

  - 14 december 2013:
  Go-Ahead Kampen – SVZW, 1-1
  Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Ruud ter Heide (SVZW)

  Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

  * DZC’68 - DFS Opheusden
  * CSV Apeldoorn - Nunspeet
  * WHC - Bennekom
  * DTS Ede - DOS’37
  * DOS Kampen - SDV Barneveld
  * Hierden - KHC

  Een mooi affiche: Go-Ahead Kampen - SVZW. In de hoofdklasse kwamen beide ploegen elkaar regelmatig tegen en nu dus op 1e klasse niveau. De wedstrijd op ons eigen Sportpark “Middenwetering” begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van de talentvolle arbiter Bert Agricola uit Heerenveen. SVZW verkeerd in een geweldige vorm en is voor mij absoluut de favoriet a.s. zaterdag, maar wie weet kunnen hoofdtrainer Marco Roelofsen, zijn staf en de spelers voor een stunt gaan zorgen. Tot zaterdag !!

  Robert Hamer.

   

rfwbs-slide