• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – DTS Ede

  Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen met 2-4 bij DOS’37 in Vriezenveen. Na 18 minuten spelen stonden de rood-gelen onnodig met 2-0 achter en leek het er niet op dat de drie punten mee zouden gaan naar Kampen. In een matige 1e helft bracht Kees Tol tien minuten voor rust de stand op 2-1 en toen was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Kort na rust had DOS’37 de marge kunnen vergroten, maar dat liet men na en daarna kwamen de Vriezenveeners niet meer in de wedstrijd. GAK kreeg in de 72e minuut een terechte strafschop en Wilbert Wessels benutte dit buitenkansje, 2-2. Hierna was er maar één ploeg die voetbalde en vol voor de overwinning ging en dat was Go-Ahead Kampen. Door twee treffers van linksback Nick Hendriks (87e min en 97e min) bezorgde hij zijn ploeg drie zeer kostbare punten. Door deze overwinning is GAK gestegen naar plek 3 en doet het bovenin mee in de 1e klasse D. Zaterdag komt DTS Ede naar Kampen toe.

  De ploeg van hoofdtrainer Arnold Brehler (deze zomer overgekomen van Bennekom), heeft na drie wedstrijden tot op heden slechts twee punten weten te vergaren en daarmee staat DTS Ede op plek 11. De 1e wedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen CSV Apeldoorn, vervolgens werd er zeer verassend met 2-0 verloren bij KHC en afgelopen zaterdag kwam met niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DZC’68. De Edenaren hadden zich een betere start van de competitie voorgesteld. Doelstelling van DTS is promotie naar de hoofdklasse en dat moet met deze selectie mogelijk zijn.

  Hieronder ziet u de historie van de afgelopen negen seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en DTS Ede:

  - 1 februari 2020:
  Go-Ahead Kampen – DTS Ede, 0-1
  Frank Hol (DTS Ede)

  - 21 september 2019:
  DTS Ede – Go-Ahead Kampen, 5-0
  Anouar Tmim 2x, Jamal Ouassif, Frank Hol, Jasper Verstraten (DTS Ede)

  - 18 mei 2019:
  DTS Ede – Go-Ahead Kampen, 0-1
  Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen)

  - 6 oktober 2018:
  Go-Ahead Kampen – DTS Ede, 1-0
  Wilbert Wessels (Go-Ahead Kampen)

  - 30 april 2016:
  DTS Ede – Go-Ahead Kampen, 2-3
  Luuc Knul, Madih Doufikar, Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen) en Anouar Tmim, Mohammed Laukili (DTS Ede)

  - 5 september 2015:
  Go-Ahead Kampen – DTS Ede, 5-3
  Jurrian Zandbergen 3x, Arjan Wiegers, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Rence van der Wal 2x, Khalid Marbouh (DTS Ede)

  - 28 januari 2012:
  Go-Ahead Kampen – DTS Ede, 2-0
  Sander Morren, Jeroen van den Bosch (Go-Ahead Kampen)

  - 10 september 2011:
  DTS Ede – Go-Ahead Kampen, 1-1
  Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Remco Speelziek (DTS Ede)

  Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

  * CSV Apeldoorn – Hierden
  * KHC – De Merino’s
  * SVZW - Bennekom
  * Nunspeet – SVI
  * DZC’68 – DOS Kampen
  * SDV Barneveld – DOS’37

  Go-Ahead Kampen en DTS Ede hebben veel gemeen. Beide verenigingen willen graag naar de hoofdklasse en het lukt telkens maar niet. In juni 2019 verloren GAK en DTS allebei de finale van de nacompetitie na penalty’s. Dit seizoen schat ik in dat beide ploegen bovenin gaan meedraaien. Qua spelersmateriaal zijn de clubs dat ook zeker verplicht. De wedstrijd op ons eigen sportpark ‘’Middenwetering’’ zal helaas nog zonder publiek afgewerkt moeten worden en begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur. Ik verwacht a.s. zaterdag een heerlijke pot voetbal tussen twee ploegen die goed verzorgd voetbal willen spelen en beiden vol voor de overwinning zullen gaan strijden !!

  Robert Hamer.

rfwbs-slide