• v.v. Go-Ahead Kampen
 • VSCO8 Go-Ahead Kampen 8

  De eerste officiële wedstrijd van het achtste eindigde helaas met een enigszins teleurstellende 6-0 nederlaag tegen VSCO 8. Desondanks gingen er een aantal dingen goed en is er nog geen reden voor wanhoop. Vooral de eerste helft werd er goed gespeeld, maar in de tweede helft werd GAK regelmatig overlopen.
  De begin-opstelling was als volgt:
  Jelte
  Stefan Marc & Jurre Robin

  Tevfik Josh Tijmen

  Albert Hugo Mike

  GAK begon de wedstrijd goed, afgezien van een knullige sliding in de 2de minuut op de man in het 16 meter gebied dat had kunnen resulteren in een penalty voor VSCO maar gelukkig niet gebeurde. Na dit gelukje was het vooral GAK dat het balbezit had en de bal aardig rondspeelde. VSCO was de afwachtende ploeg en speelde vooral de lange bal op een paar snelle aanvallers die daar wel mee wisten om te gaan. In de tiende minuut raakte één van onze pizzabakkers genaamd Tijmen tijdens een sliding geblesseerd en moest worden gewisseld voor Dirk die hiermee zijn debuut maakte in het voetbal. Hoewel GAK meer balbezit had werden er geen grote kansen gecreëerd. De balvaste spits Hugo werd wel regelmatig bereikt en kon de bal controleren en vaak opzij leggen naar de zijkanten, maar daarna liep het spaak. Albert maakte nog een mooie actie waarbij hij a la bergkamp zijn tegenstander uitspeelde met een pirouette en Dirk kreeg door goed doorjagen op de bal een mogelijkheid om te scoren, maar raakte de bal niet goed door toedoen van twee verdedigers. Ondanks het uitblijven van uitgespeelde kansen bleef GAK goed voetballen en was feller in de duels. Mike blijf bestreek de gehele linkerflank (mede door wat onduidelijkheid over zijn positie) alsof hij er niet een poos heeft uitgelegen na een dubbele beenbreuk in zijn laatste wedstrijd in vorig seizoen. In de 44ste minuut gaf VSCO weer eens een lange bal op hun snelle spits die tussen twee man op doel wist af te lopen en knap scoorde. Erg jammer, want het centrale duo achterin speelde tot dat moment een goede wedstrijd, maar nu gingen de teams met 1-0 voor de thuisploeg de rust in.
  Tijdens de rust werden er een aantal wissels en verschuivingen gedaan in het veld. Vlagger Chris werd erin gebracht en toeschouwer Olivier offerde zich op om te vlaggen. Albert kwam te laat terug van de wc dus kwam Freek er iets vervroegd in te staan op de rechtsbuiten positie.
  In de tweede helft was het VSCO dat goed uit de startblokken kwam en vanaf het begin het veld domineerde. Waar Go-Ahead in de eerste helft de duels won was het nu VSCO dat er vaak met de bal vandoor ging. Na een minuut of 5 in de tweede helft werd er door VSCO een bal door het midden gespeeld waardoor een aanvaller op goal kon schieten. Het eerste schot werd nog geblokt door onze tweede pizzabakker Jelte die op doel staat, maar de rebound werd alsnog in de hoek geschoven. Door niet scherp te verdedigen scoorde VSCO vrij snel hierna in een kluts de 3-0. Aan de andere kant van het veld werd een voorzet van de weer ingekomen Albert geraakt met de hand van een VSCO speler waardoor Go-Ahead een kans kreeg op de 3-1 met een penalty. Helaas zat het GAK ook niet mee en werd de pingel op de paal geknald. GAK bleef het wel proberen, wat resulteerde en een paar kansjes in de 16 en schoten op doel uit vrije trappen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Hierna zakte GAK wat in en scoorde VSCO in snel tempo de 4-0, 5-0 en 6-0.
  VSCO was de betere ploeg met name in de tweede helft waar een paar goede aanvallers makkelijk tot scoren kwamen. Echter speelde Go Ahead een goede eerste helft en is er nog veel te verbeteren. Maar voor een team dat nog niet samen heeft gespeeld werd er heel aardig gevoetbald.
rfwbs-slide