• v.v. Go-Ahead Kampen
 • vv Go Ahead Kampen 2 wint ook van Berkum 3

  Nadat vorige week SVZW 2 met 2-3 was verslagen, won Go Ahead Kampen 2 deze week met dezelfde cijfers van Berkum 3.

  De Kamper ploeg kende een goede start. Op het middenveld werd telkens de vrije man gevonden en van daaruit werden de buitenspelers aan het werk gezet. In het eerste kwartier leidde dit tot verschillende kansen, maar óf de keeper stond in de weg, óf ballen konden net niet binnengekopt worden.
  Nog voor het kwartier was het wel raak. Een voorzet, die aan iedereen voorbijging, kwam op de rechtervleugel bij Niels van Dijk terecht. Deze behield het overzicht en legde de bal terug op Desley Goosen die vanaf de rand van de zestien binnenschoot. Drie minuten later stond het al 2-0. Dit keer was het Gianluca van der Vegt die vanaf de linkerkant de bal teruglegde en nu was het Tom Lowijs die de bal buiten bereik van de keeper binnenschoot.
  Tot dat moment had Berkum 3 zich beperkt tot verdedigen in de hoop er met een snelle counter uit te kunnen komen. Ook na de 2-0 bleef de ploeg dit doen. Dit leidde in de loop van de eerste helft tot de 2-1. Vanaf de linkerkant werd een voorzet goed binnengekopt door de boomlange spits.
  2-1 zou ook de ruststand zijn. Go Ahead Kampen 2 probeerde wel aan te vallen, maar de vrije man op het middenveld werd minder vaak gevonden. Tot grote kansen kwam het niet meer en het bleef opletten voor aanvallen van de geroutineerde ploeg uit Zwolle.

  In de tweede helft zocht een fel uit de kleedkamer gekomen Berkum 3 nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Go Ahead had het er moeilijk mee, maar kreeg toch een goede kans op de 3-1. De met de rust ingevallen Siebren Dekker stuitte echter op de ver uit zijn goal gekomen keeper. Niet alleen voetballend, maar ook verbaal deed Berkum er alles aan om de stand gelijk te trekken. Met wat geluk viel die gelijkmaker ook. Een corner ging door de benen van een speler van Go Ahead en kon daarna worden binnen gewerkt.
  Berkum leek door te gaan drukken, maar gaandeweg de tweede helft werd duidelijk dat de krachten wegvloeiden bij de tegenstander. Ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de ommekeer. Net buiten de zestien werd Niels van Dijk onderuitgehaald. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Desley Goosen schitterend raak. Vanaf dat moment nam Berkum alle risico. Go Ahead had meerdere goede kansen om de 4-2 te maken, maar die viel niet. Ook een zuivere penalty werd niet gegeven aan de Kamper. Nadat onder andere een laatste corner van Berkum onschadelijk was gemaakt, kon Go Ahead de overwinning vieren.

  Volgende week wacht een club die veel hoger op de ranglijst staat. Dan komt de koploper, WHC 2, langs.

  LT
rfwbs-slide