• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Wedstrijdverslag Go-Ahead Kampen 1-2 Bennekom !!

  GO-AHEAD KAMPEN 1-2 BENNEKOM !!

  28e min 1-0 Wilbert Wessels
  59e min 1-1 Just Berends (penalty)
  84e min 1-2 Niek Stienstra

  Hoofdtrainer Marco Roelofsen startte met de volgende 11 spelers:

  Tim Noordman
  Adi Draganovic / Dennis van der Wal / Laurens van Keulen / Bram van Enk / Nick Hendriks
  Timothy Fechter / Arjan Wiegers / Niek van Enk
  Jurrian Zandbergen / Wilbert Wessels

  59e min Nick van der Kooi voor Niek van Enk
  75e min Samir Merraki voor Jurrian Zandbergen
  87e min Nick Bakker voor Nick Hendriks

  Gele kaarten GAK: Bram van Enk en Jurrian Zandbergen

  GAK heeft vanmiddag na een hele spannende wedstrijd nipt met 1-2 verloren van koploper Bennekom. In de 1e helft zag het er niet naar uit dat er een nederlaag geleden zou gaan worden. De rood-gelen stonden met rust op een terechte 1-0 voorsprong door een prima goal van Wilbert Wessels. Er werd gedisciplineerd en goed gevoetbald en Bennekom kon geen enkele kans creëren. In de 2e helft een heel ander en zeer sterk spelend Bennekom. De 1-1 viel na een klein uur spelen. Het was de uitstekend spelende aanvoerder Just Berends die een toegekende strafschop, na een handsbal van Bram van Enk, benutte. De gasten voerden vervolgens de druk op en in de 84e minuut was het Niek Stienstra die van dichtbij binnen schoot en daarmee zijn ploeg de 3 punten bezorgde.

  Go-Ahead Kampen en Bennekom begonnen aftastend aan de wedstrijd. Het was GAK dat de 1e mogelijkheid kreeg. Arjan Wiegers dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen toe en zijn schot werd prima gepareerd door Christian de Haan. In de 11e minuut het 1e schot van Bennekom. Jeffrey Rutgers zijn inzet werd echter goed gepakt door Tim Noordman. De rood-gelen zaten kort erop en Bennekom kwam niet aan voetballen toe. Na 28 minuten spelen kwam Go-Ahead op voorsprong. Een voorzet op maat van Wiegers belandde voor de voeten van Wessels en die schoot de bal met een mooie voetbeweging in de rechter onder hoek binnen, 1-0. Dit was ook tevens de ruststand.

  De donderspeech van hoofdtrainer Arnold Brehler in de rust had effect, want er stond in de 2e helft een heel ander Bennekom. Toch was het Wessels die in de 57e minuut de 2-0 op zijn schoenen had. Hij werd de diepte ingestuurd, maar zijn harde inzet ging naast. 1 minuut later lag de bal aan de andere kant ineens op de stip. Bram van Enk maakte hands binnen de zestien en de penalty werd door Berends hard en geplaatst in de linkerhoek binnen geschoten, 1-1. In de 59e minuut kwam Nick van der Kooi in het veld voor Niek van Enk. Na 63 minuten spelen een grote kans voor GAK. Eerst dribbelde Wiegers naar binnen toe, zijn schot werd met moeite gepareerd door de Haan en er volgde een scrimmage. Wessels gaf de bal af op Jurrian Zandbergen, maar die kwam net te kort om binnen te schieten. In de 71e minuut een goed schot van Rutgers, maar Noordman bracht redding. 4 minuten later kwam Samir Merraki in het veld voor de moegestreden Zandbergen. Bennekom voerde het tempo op en in de 84e minuut kreeg men loon naar werken. Noordman kwam onnodig zijn goal uit en het was Niek Stienstra die van dichtbij binnen schoot, 1-2. Nick Bakker kwam 3 minuten voor tijd nog in het veld voor Nick Hendriks. Bennekom liet in de 90e minuut na om de wedstrijd in het slot te gooien. Veenhof schoot van dichtbij naast. Diep in de blessuretijd kregen de rood-gelen nog een vrije trap op 18 meter. Wessels schoot de bal echter een meter over het doel. De arbiter floot hierna direct voor het eindsignaal. Zo won Bennekom met 1-2 in Kampen en dat was op basis van een uitstekende 2e helft verdiend.

  Overige uitslagen in de 1e klasse D:

  * Enter Vooruit 0-3 NSC Nijkerk
  * Scherpenzeel 0-1 DTS Ede
  * ASV Dronten 2-2 SDV Barneveld
  * KHC 1-0 DZC’68
  * De Merino’s 3-1 Hierden
  * DOS’37 3-4 Nunspeet

  Robert Hamer.
rfwbs-slide