• v.v. Go-Ahead Kampen
 • Wind in de zeilen

  Wind in de zeilen

  Voor de gelegenheid weer een dilemma: wijnscheetjes of bierscheetjes? Kiest u maarrrr…

  Na de klinkende overwinning van vorige week kunnen we ons weer opmaken voor een vervolg van het goede spel. De winter begint met rasse schreden zijn intrede te doen en het is frisjes. Waar gaan we heen? Naar Oosterwolde, naar VSCO welteverstaan. De sympathieke sportclub tussen de weilanden. Een onvervalste kelderklasseclub als je het mij vraagt, en dat bedoel ik alleen maar positief! Waar de biervoorraad nog bestaat uit pijpjes bier en de kantine uit zijn voegen barst omdat alle inwoners wekelijks hier hun praatjes maken. Ronduit sfeer en dan krijg je zin om te voetballen. Uiteraard hoort er een bijpassend veld bij: meer zand dan gras en lekker hobbelig.

  Een laaghangende herfstzon verlicht het zanderige strijdtoneel en we moeten even wennen aan een ploeg die druk zet. Zoveel ruimte krijgen we in de beginfase nog niet en de Oosterwoldenaren zijn niet van plan meteen de deur wagenwijd open te zetten. Dat betekent dus dat alle onderschatting even aan de kant moet en dat er serieus gewerkt moet worden. Het is allemaal wat rommelig nog, maar langzamerhand krijgen we de boel op z’n pootjes. Het wachten op de eerste treffer duurt zo’n 20 minuten. Een corner van Baab wordt doorgetikt door een VSCO’er. Het boogballetje wordt leep binnengekopt door spits Jowel en hij breekt de ban met deze 0-1. Uiteraard zijn wij samen met hem zeer content met de voorsprong en dat lijkt het moraal voor de tegenstander meteen wat te knakken. Wij worden dreigender en creëren de meeste kansen. Net na het half uur is het Stepf die de bal op de paal mikt, maar even later is onze Hondmans weer aan de beurt. Hij maakt alleen maar mooie doelpunten zo blijkt na vorige week. Ook nu is het weer op prachtige wijze. Een voorzet van links van GG gaat perfect richting het hoofd van die stinkende windhond. Hij kopt met uiterste precisie de bal van een afstandje over de keeper heen en maakt zo de 0-2. Wederom erg mooi, ga zo door zou ik zeggen! Het veldoverwicht ligt nu duidelijk bij ons. We kunnen met een comfortabele 0-2 voorsprong gaan rusten, maar uiteraard zou elke tegengoal een domper zijn en is het voor de tweede helft nog steeds oppassen.

  Het is dus rust. En als de spieren eenmaal wat ontspannen met een overheerlijk bakkie English blend, dan is de kringspier ook wel eens aan rust toe. Langzaam maar zeker vulde ditmaal een wijnscheetje de bedompte kleedkamer. De een na de ander schreeuwt het uit, blaast van zich af of stopt zijn neus in het shirt. Via de wegkwijnende mannen kan het spoor van het aroma gevolgd worden. Het bijzondere is dat wijnscheetjes en bierscheetjes goed te onderscheiden zijn. De wijnscheet van Sjef was zacht en zoetig van geur terwijl de bierscheetjes van de dokter altijd erg kruidig en scherp zijn. Menigeen in ons roodgele team is inmiddels expert in het herkennen van de verschillende geuren en ieder heeft zo zijn specialiteit. Als de dampen eenmaal zijn opgetrokken, is het tijd om weer richting het veld te gaan.

  Eenmaal daar gaan we eigenlijk verder bij waar we gebleven waren: aanvallen. We maken binnen het uur nog de 0-3. Een corner van Hondmans wordt hard door BlunderKlunder tegen de touwen gekopt. Ja, u leest het goed: gekopt! Het is de derde kopgoal op rij in deze wedstrijd! Een nieuwe statistiek om toe te voegen aan de lijst! Het moraal van de geelzwarten is nu definitief gebroken en het wordt een schiettent. Na een dikke 60 minuten voetbal is het tijd voor het Voortmannetje. Hij wordt door Stepf op knappe wijze in stelling gebracht met een subtiel steekpassje. Koeltjes schuift de rappe voorwaartse de bal in het doel, 0-4. Het is volledig eenrichtingsverkeer en de enige manier waarop Wullef warm blijft, is een warming-up in zijn eigen doelgebied. Eén keer moet hij reddend optreden in de tweede helft op een corner, maar dat is het dan ook. In het laatste half uur hebben we het vizier niet meer helemaal op scherp, behalve Baab dan. Na (weer) een kopbal op de lat van Jowel is het tijd voor de fluwelen voetbewegingen van de kleine middenvelder. Met een loeiharde pegel mag hij het pleit beslechten. De kanonskogel wordt binnenkant paal binnen gevuurd en het staat 0-5. Een prachtig slotstuk! Even later lijkt het erop dat hij een soortgelijke goal mag binnen roeien, maar er staat een tegenstander in de weg. We komen nog vaak in de buurt van het doel van de tegenstander met daarbij ook nog een stuiterbal op de lat, maar het leidt niet meer tot doelpunten. Hoeft ook niet, want het is prima zo! Misschien nog wel heuglijker: we houden voor het eerst de nul dit seizoen! Was dat nou echt zo knap? Nee, de tweede helft misschien niet. Hebben we dan wel zo’n goeie verdediging? Ja, want we zijn de minst gepasseerde ploeg op de ranglijst op dit moment! Een opsteker voor de mannen achterin en dat mag zeker niet onvermeld blijven. Nu maar weer met beide beentjes op de grond, want er komen nog een paar pittige tegenstanders aan. Volgende week IJVV, altijd een wedstrijd op zich, en daarna de nummer 2, SVI. Dus ff genieten nog en dan weer volle bak focus op de matchday!

  Dr. B
rfwbs-slide