• v.v. Go-Ahead Kampen
 • WVF 10 - Go-Ahead Kampen 8

  Na een ruime overwinning van vorige week hadden de kowetters weer zin om een mooi potje te voetballen met het heerlijke weer. Er waren zelfs redelijk wat supporters aanwezig wat vast te maken had met het schijnende zonnetje, en zorgde voor een leuke sfeer bij deze gakballen wedstrijd in de kelderklasse. Er werd begonnen met een 4-4-2 opstelling met Jelte op doel, Watze en Jorrit centraal achterin en Marc en Jurre op de back posities. Het middelveld bestond uit Simon, Koen, Josh en Tevfik. De spitsen van vandaag waren Dirk en Albert. Op de bank begonnen Robin, Mike en Tijmen maar er werd veel gerouleerd gedurende de wedstrijd. Tegen het eind is er zelfs af en toe teveel vraag om gewisseld te worden wegens enorme inzet (lees: gebrek aan conditioneel vermogen).
  Go-Ahead begon aardig aan de wedstrijd en had duidelijk de controle. Helaas werd deze dominantie nog niet goed in kansen omgezet. De verbinding tussen het middenveld en aanval verliep niet helemaal soepel. Tevifk maakte een aantal goede runs aan de zijkant en werd regelmatig gevonden, maar ook daar kwamen geen grote kansen uit. Gelukkig wist de tegenstander er vaak niet goed uit te komen nadat ze de bal veroverden. Lange ballen op de hun aanvallers werden bijna allemaal gewonnen door onze lange mannen achterin. Als de bal er te ver overheen was daar altijd nog doelman Jelte die op aangeven van de verdediging uitkwam in verband met verminderd zichtsvemogen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Go-Ahead wel wat kansen. Albert kreeg na een pass van Josh een goede kans om te scoren, maar schoot over vanaf de 16. Iets later nog een schot recht op de keeper van Koen. Ook een mooi steekpassje van Simon werd niet goed ingeschat door Koen waardoor er een mooie kans verloren ging. En om er maar even een voetbal cliche erin te gooien; als jij niet scoort, scoort de tegenstander wel. Dit was namelijk exact wat er gebeurde. Nadat de bal wat klungelig verspeeld werd op het middenveld, brak de tegenstander snel uit met een diepe bal op de aanvallers die het goed afronden. Ondanks het speloverwicht van Go-Ahead stond het toch met 1-0 achter. GAK liet het hoofd niet zakken en creëerde voor de rust nog een kans door Josh diep te sturen waar Josh het lukte om over te keeper te lobben maar helaas niet in het doel.
  In de rust werd besloten om van een 4-4-2 opstelling naar een 4-3-3 opstelling te gaan. Tijmen werd erin gezet om zijn eerste minuten te maken sinds de eerste bekerwedstrijd waar hij na 5 minuten geblesseerd uitviel met een verstuikte enkel.
  Go-Ahead kwam fris de kleedkamer uit en zette de tegenstander goed onder druk waardoor ze er nog minder uitkwamen. Na zo’n 10 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft besloot Watze dat het tijd was de stand gelijk te maken wat hij vervolgens deed door vanuit achteruit met een solo drie man langs te gaan en met links de bal in het doel te rammen. Enige hulp werd hierbij geboden door Dirk door een enigszins onreglementair blok te zetten, maar dit werd niet gezien door de scheids. Dankzij dit doelpunt kreeg Go-Ahead extra energie en ging het op jacht naar de 1-2. Rond de 70ste minuut werd de bal op Albert gespeeld die schitterend afrondde met een stiftje over de uitkomende keeper. Toen was de pijp wel weer aardig leeg bij deze bodybuilder en werd hij gewisseld. WVF liet het er nog niet bij zitten en begon meer balbezit te krijgen. Echter hielp Mike GAK van deze spanning af door goed tussen een matige pass van de keeper te komen en de bal langs te keeper te prikken. 1-3 voor GAK. In de laatste 10 minuten werd het spel wat rommelig en kreeg WVF nog een paar kleine kansen uit standaard situaties, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar.
  Door deze overwinning staat Go-Ahead 8 op de eerste plek door een beter doelsaldo!
rfwbs-slide