S.D. Tyler

Accommodatie

Onbekend

Go-Ahead Kampen 1 - DOS Kampen 1 (4-0)

Wedstrijdfoto's Go-Ahead Kampen 1 - DOS Kampen 1 (4-0):  Willibrord Sleifer: Irma Wessels-van der Veen KLIK HIER

75e min Laurens van Keulen voor Nick Hendriks

Go-Ahead Kampen moest het op voorhand doen zonder de geblesseerde Adi Draganovic, Dennis van der Wal en Wail Doufikar. De twee 17-jarige eigen opgeleide spelers Dyon Kleppe en Tristan van Zuiden maakten hun competitie debuut voor de rood-gelen. Zowel GAK als DOS Kampen hadden een matige voorbereiding gedraaid en dus was het afwachten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen.

Van begin af aan was er maar één ploeg die het initiatief nam en dat was Go-Ahead Kampen. DOS Kampen was erg slordig in de passing en al na 5 minuten kwam GAK op voorsprong. Een fout in de communicatie achterin bij de geel-zwarten. Tristan van Zuiden werd onderuit gehaald door doelman Kevin Dijkstra, maar de scheidsrechter gaf voordeel en van Zuiden kon vervolgens binnen schieten, 1-0. Twee minuten later was het alweer raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Dijkstra met de vuisten verkeerd weggewerkt en via een verdediger belandde de bal bij Tol. Die bedacht zich geen moment en schoot binnen, 2-0. In de 12e minuut een prachtige aanval van de rood-gelen. Reza Hosseini gaf een pass op Luuc Knul, die legde prima af op van Zuiden, maar die nam de bal alleen voor de doelman verkeerd aan. Na 15 minuten spelen moest GAK op 3-0 staan. Tol werd alleen voor de keeper gezet, omspeelde Dijkstra en kon voor een open goal binnen schieten. Hij wachtte echter te lang en Nick Notrot kon met een ingreep voorkomen dat zijn ploeg na een kwartier spelen al met drie treffers verschil achter stond. In de 22e minuut de eerste mogelijkheid voor DOS Kampen. Via een counter kwam linksbuiten Allan Bakker gevaarlijk door, maar zijn schot ging hoog over. Drie minuten later weer een levensgrote kans voor GAK. Tol werd dankzij een prima pass alleen voor de keeper gezet, waarna hij in zijn ooghoeken knap de mee opgekomen van Zuiden vrij zag staan. Het jonge talent schoot echter voor een open goal naast. In de 34e minuut werden schoten van Bakker en Martijn Barneveld geblokt en in de 37e minuut werd een poging van Nico Veldman ongedaan gemaakt. Na 42 minuten spelen de eerste goed lopende aanval bij DOS. Joel Visscher gaf voor en Twan Knul kopte de bal in de handen van Tim Noordman. In de 45e minuut was het laatste wapenfeit van de 1e helft voor de thuisploeg. Knul kapte naar binnen, maar zijn schot ging over. Ruststand 2-0.

In de rust moest Tol geblesseerd in de kleedkamer achter blijven. Hij had teveel last van zijn lies. Niek van Enk kwam voor hem in het veld. Na 50 minuten spelen werd een schot van Twan Knul gepakt door Noordman. In de 51e minuut was het aan de andere kant van het veld wel raak. Luuc Knul schoot de bal van een meter of zestien snoeihard en geplaatst in de onder hoek, 3-0. Grote ontlading bij de rood-gelen. Vier minuten later een mooie aanval van GAK en een schot van Nick Hendriks belandde in het zijnet. In de 67e minuut kwam Sven Hellendoorn in het veld voor Tristan van Zuiden. Hij werd later uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Na 68 minuten spelen ging Hellendoorn op snelheid langs Notrot. Die hield Hellendoorn vast en de arbiter was resoluut en stuurde Notrot met zijn 2e gele kaart en dus rood van het veld. In de 70e minuut brak Dyon Kleppe door. Hij ging langs doelman Dijkstra, maar die haalde de 17-jarige middenvelder naar de grond. De arbiter spaarde Dijkstra met slechts geel. De strafschop werd prima binnen geschoten door Knul. In de 73e minuut kwam Rob ter Horst in het veld voor de moegestreden Kleppe en in de 75e minuut verving Laurens van Keulen linksback Hendriks. In het laatste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs meer en zo won Go-Ahead Kampen in de Kamper stadsderby dik verdiend met 4-0 van DOS Kampen !!