Facebook Toestaan Niet toestaan

Beltona Beloften Competitie, Go Ahead Kampen – Dos Kampen

3 maart 2024 20:00

Afgelopen maandagavond moesten we thuis tegen een team van onder de 21 jaar van Dos Kampen spelen.
Go-Ahead begon met Tygo Kanis (17/1) in het doel, Ivan ten Hove (19/1), Dylan Reijnders (19/1), Daan Kruithof (beloften) en Kaj Vos (beloften team) in de verdediging.

Het middenveld werd ingevuld door Myron Doumbouya (aanvoerder,1e team), Umut Karaca (beloften team) en Damiën van Moll (19/1)
Aanvallers die aan de wedstrijd begonnen waren Siebren Dekker (beloften), Marijn van den Belt (beloften team) en Bryan Hellendoorn (1e team).
Wissels: Berkay Ustundag (17/1), Stan de Leeuwe (19/1) en Vigo Rooker (19/1)
Dit was de laatste wedstrijd in onze poule, FC Dalfsen mag naar de finale dag, Go Ahead is tweede geworden met 5 punten en Dos Kampen heeft 3 punten bij elkaar gespeeld.
Het is altijd weer puzzelen wie mee gaat doen, maar de doelstelling blijft opleiden en ervaring opdoen. Het is een levendige wedstrijd geworden waarin Go Ahead op basis van de scoringskansen verdiend heeft gewonnen. Het was ook een sportieve wedstrijd al werd er een aantal keren voor beide ploegen een gele kaart getrokken en dat betekende 10 minuten tijdsstraf, dus aan de kant zitten.
De eerste vrije kans was in de 17e minuut voor Marijn van den Belt maar die  de keeper op zijn weg vond. In de 29 minuut een goede crossbal van Dos Kampen op Jörn Vos, die zijn tegenstander uitkapte en goed in de korte hoek schoot waarbij Tygo Kanis kansloos was. In de 39 minuut werd nog een doelpunt van Dos Kampen afgekeurd wegens buitenspel. In de 40e minuut kreeg Daan Kruithof  een tijdstraf van 10 minuten. Hij moest dus blijven zitten in tot de rust en mocht na 5 minuten in de tweede helft gelukkig weer meedoen. Hij speelde achterin ook een solide wedstrijd.
In de 52e minuut verving Berkay Ustundag Ivan ten Hove
In de 61e minuut verving Stan de Leeuwe verving Kaj Vos
In de 63e minuut een mooie aanval via de hardwerkende Marijn van den Belt die de bal goed breed legde op de voor Ivan ten Hove ingevallen Berkay Ustundag.
In de 68e minuut schoot Berkay na een goed lopende aanval op de lat.
In de 75e minuut kwam Vigo Rooker in het veld voor Kaj Vos.
In de 81e minuut had een zeer fraaie actie van onze aanvoerder Myron Doumbouya een beter lot verdiend. De bal werd twee keer van de lijn gehaald.
In de 90e minuut kreeg onze ploeg toch loon na werken, weer via Myron waarbij onze ingevallen spits Stan de Leeuwe de trekker overhaalde, 2-1 winst!
We hebben dit seizoen in het totaal 5 wedstrijden gespeeld waarbij vermeld dat tussentijds Hulzense Boys zich heeft teruggetrokken, die uitslag is ook niet in de ranglijst vermeld
Het arbitrale trio heeft een prima wedstrijd gefloten. Bij Dos Kampen hadden Robert Zwanepol met Danny Pruim de leiding en bij Go Ahead had Sahan Taskaran samen met Henk Nieuwenhuis de leiding.
We zijn als club doordrongen van het feit dat dit nuttige wedstrijden zijn. Spelers van verschillende teams laten samenspelen op posities die ze niet gewend zijn kunnen zich toch in de kijker van de trainers spelen. Het is soms lastig te organiseren en te plannen maar we proberen ook in het nieuwe seizoen weer dit soort wedstrijden te organiseren.  Met name van de dragende spelers van elke team wordt verwacht dat ze hun verantwoordelijkheid nemen met name in de organisatie en coaching. Al met al een goede leerschool.