Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Berkum 2 – Go Ahead 2 (beloften) Zaterdag 13 april 2024

17 april 2024 17:00

Ruststand 1 – 0 Eindstand 1- 0
Afgelopen zaterdag werd de topper Berkum 2 – Go Ahead 2 gespeeld. De inzet was, dat de winnaar na deze wedstrijd, op de eerste plaats van de ranglijst zou komen te staan. De voetbalomstandigheden waren ideaal en er was op het hoofdveld ook veel belangstelling. Vooraf kon je merken dat het een topduel was voor beide teams, er was zelfs een omroeper aanwezig.

Go-Ahead begon met Tim Noordman in het doel, Thom van Keulen, Nick ter Horst, Jeffrey van Ommen en Nick van der Kooi in de verdediging. Het middenveld werd ingevuld door Daan Kruithof, Baris Coskun en Lars Eijssink.De aanvallers die aan de wedstijd begonnen waren Gerben van Gelder, Rob ter Horst en Dyon Kleppe.
Wissels: Joeri Langeveld (keeper), Christian Ngindu, Damian van Moll (19/1), Marijn van de Belt, Etienne van Dijk, Kai Vos en Devin van de Berg (19/1).
Over het algemeen was Berkum de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Ze hadden ook snelle en behendige aanvallers voorin lopen en het was aan goed keeperswerk van Tim Noordman te danken dat het tot de 30e minuut 0 – 0 bleef.
In de 31e minuut was hij kansloos op een goed genomen vrije bal van de spits van Berkum die de bal onder in de hoek schoot.
Go-Ahead kwam een aantal keren met goedlopende combinaties tot de 16 meter van Berkum, maar niemand haalde de trekker over. Ook bleven we iets te lang combineren. Het moet gezegd worden dat Berkum een goede keeper in de goal had staan. Hij was ook sterk bij de voorzetten.
In de tweede helft werd Jeffrey van Ommen vervangen door Etienne van Dijk en Rob ter Horst door Christian Ngindu.
In de 60e minuut kwam Marijn van de Belt voorin te spelen en werd Daan Kruithof op het middenveld vervangen door Dyon Kleppe die een linie terug ging spelen. Kort daarop kwam een schitterende dieptebal van Nick ter Horst achter de verdediging van Berkum en kwam Marijn van de Belt alleen voor de keeper. Helaas wist hij deze uitgelezen kans niet te verzilveren. Even later kreeg Marijn door goed werk van Baris Coskun weer een kans die er helaas ook niet in ging.
Go-Ahead ging alles of niets spelen en moest attent zijn op de counters van Berkum. Damian van Moll kwam er nog in voor Thom van Keulen en Devin van de Berg voor Lars Eysink. Het mocht helaas niet baten. Het bleef 1 – 0 voor Berkum 2, die nu 3 punten los is van Go-Ahead 2.
Al met al weer een leerzame wedstrijd voor onze talenten, die deze middag werden gecoacht door Wilbert Kruithof en Chris ter Horst. Jos Koetsier heeft een prima wedstrijd gevlagd voor de ploeg, waarvoor dank.
De competitie is zeker nog niet beslist. Berkum 2 moet nog tegen de volgende ploegen spelen: